Установени са нови случаи на COVID-19, чиито носители са пасажери

...
Установени са нови случаи на COVID-19, чиито носители са пасажери
Коментари Харесай

Нова порция заразени от Нидерландия

Установени са нови случаи на COVID-19, чиито носители са пасажери в два самолета от Нидерландия, които са кацнали на летище София на 1 май, оповестиха от Областния спешен щаб в Хасково. Предполагаемо бъдещо огнище на заболяването в Димитровградско е било предотвратено с помощта на реакцията на институциите, прецизираха от щаба.

Мъж на 36 години и жена на 34 години са се почувствали зле още в Нидерландия и са се обадили на персоналния си доктор в България, на който са съобщили, че имат желание да се завърнат в страната.

Лекарят от своя страна е уведомил членовете на Общинския спешен щаб в Димитровград, а те са свели информацията до знанието на Областния и Националния спешни щабове.

Семейството е било посрещнато от управляващите на летище София. Тествани са били с бързи проби, които се оказват позитивни за съществуване на коронавирусна зараза. Към момента те са приети в болница в лечебно заведение в София, прецизират от регионалния щаб в Хасково.

От там осведомят още, че във въпросния полет са пътували общо 118 пасажери, 17 от които поданици на област Хасково. От тях 12 души са от община Хасково, трима от община Димитровград и двама от община Свиленград.

При вероятно потвърждаване с PSR-тест на позитивните бързи проби на фамилията, всички пасажери ще бъдат изследвани за съществуване на COVID-19. На всички пристигнали с полета са били връчени наставления за слагане под карантина.

С различен полет от Нидерландия, още веднъж на 1 май, на летище София са пристигнали две дами от община Хасково, за които след това по техни данни се е схванало, че те имат позитивни PSR-тестове.

Те са били направени в страната, от която идват. Въпреки предизвестията на нидерландските медицински управляващи, двете дами са подхванали пътешестване и са се завърнали у нас. От летището до дома си в община Хасково те са пътували с такси, е открило изследването.

В този полет са пътували общо 54 пасажери, от които поданици на област Хасково са още двама души от община Харманли и двама от община Тополовград.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР