Установени са 15 от феновете, предизвикали расисткия скандал на мача

...
Установени са 15 от феновете, предизвикали расисткия скандал на мача
Коментари Харесай

Шестима са вече задържаните за расистките прояви

Установени са 15 от почитателите, провокирали расисткия скандал на мача България - Англия, заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев, представен от bTV.

До момента за арестувани шестима. Предстоят още арести.

Задържаните могат да бъдат упрекнати по Наказателния кодекс или да бъдат глобени по Закона за футболното безчинство.

Очаква се през днешния ден прокуратурата да реши дали да повдигне обвинявания на арестуваните след акцията в централата на БФС.

Разследването е за корупция, уговаряне на мачове и операция на спортни събития.

Припомняме, че по-рано през днешния ден беше обявено, че са арестувани четирима от почитателите, употребявали расистки знаци и звуци по време на мача с Англия.

След това президентът Румен Радев съобщи, че футболът е огледало на положението на страната. Той изиска драконовски ограничения за футболното безчинство.

Вчера, 15 октомври, министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, а два часа, откакто Михайлов разгласи, че подава оставка, ГДБОП влезе в базата в " Бояна ". За разпит бе арестуван шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев, както и още четирима души.

Футболният треньор Велислав Вуцов съобщи, че расистките обиди били авансово проведени.

По-късно английският дипломат в София Ема Хопкинс бе поканена в постройката на Министерство на външните работи. Тя оцени високо толерантността на българския народ и сподели, че ще съобщи на Лондон извинението за държанието на група от феновете на стадион " Васил Левски ".

Междувременно английският състезателен министър Найджъл Адамс предложи английският футбол първо да напише личното си домашно " преди да стартира да проповядва " за расизъм. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР