Успявате да се отървете от целулита от излишното тегло, но

...
Успявате да се отървете от целулита от излишното тегло, но
Коментари Харесай

Коремни мазнини от стрес

Успявате да се отървете от целулита от непотребното тегло, само че някак си, в това време не е допустимо да се отървете от насъбрания мастен пласт в региона на корема или така наречен „ кортизолов “ стомах. Каква е повода за това? И по какъв начин да се справите мазнините трупани от стрес?

Кога и по какъв начин се случва образуването на „ кортизолов “ стомах?

Кортизолът е стероиден хормон, който контролира метаболизма на въглехидратите в човешкото тяло. Той има и още една специфичност – в отговор на физически или прочувствен стрес равнищата му внезапно се покачват. Именно този хормон „ взема решение “ от кое място тялото ще се зареди с огромно количество сила, когато е под стрес (от въглехидрати, мазнини или протеини).

Поддържането на непрекъснато високи равнища на кортизол предизвика насочването на „ подкожните мазнини “ към вътрешните органи и стените на кръвоносните съдове. Най-често това се случва в региона на корема и талията. Оттук и идва и името – стрес мазнини или кортизол стомах.

Принципно това е изцяло естествена реакция на тялото ви, тъй като организма стартира да се „ запасява “ с мазнини за „ сложни (гладни) “ дни.

Как да се отървете от стрес-мазнините в коремната област?

Ето няколко ефикасни рекомендации:

Най-ефективната битка със напрежението, е като активирате мускулите (физическата активност).

Дейностите, които изискват висока консумация на сила и физическа интензивност с присъединяване на съвсем всички мускули „ кипват кръвта “. Това може да бъдат клекове и лицеви опори, композиция от извършения и тренировки.

Циркулирайки с ускорено движение, кръвта обезврежда отрицателните резултати на кортизола. Проучванията демонстрират, че разходката на чист въздух може да помогне за понижаване на равнището на хормона с 15% – единствено за 20 минути, 3 пъти седмично.

Насладете се на усета на храната – яжте постепенно.

Стресът постоянно ви „ принуждава “ да се храните бързо, без да имате време да дъвчете. Като резултат се получават мастни натрупвания и поява на „ кортизолов “ стомах. Наслаждавайте се на всяка хапка храна. Не го подценявайте възприятието за задоволеност. По този метод натрупването на стресови мазнини в проблематичните зони може да бъде избегнато или най-малко сведено до най-малко.

Подлагането на диета.

Колкото и да е необичайно, само че диетата е също тип стрес за тялото. Постоянните диети са причина кортизолът да покачва равнищата си, забележете, с 20 %, а строгите диети единствено задълбочават проблемите. Ако ви се прииска, да си хапнете нещо сладко или „ неразрешено “, намерете здравословен аналог или хапнете, само че дребна хапка от обичаното ви лакомство.

Да, тъкмо по този начин – постоянно закусвайте!

Кофеин за спомагателна сила?

Кофеинът в стресова обстановка доста покачва равнището на кортизола в организма. Би било хубаво да не прекалявате с обичаното си кафе. Естествено, че чаша от ароматната напитка няма да ви навреди, само че не прекалявайте.

Пълноценният сън е от значително значение.

Психолозите настояват, че сънят е превъзходен метод за битка със напрежението. Въпреки че… не всяка стресова обстановка ви разрешава да легнете и да спите умерено. Но се пробвайте да осигурите за себе си условия за пълностоен нощен сън, по този начин ще помогнете на тялото да устои в сложна за него обстановка.

И най-после …

Да се ​​освободите от въздействието на кортизола не е толкоз елементарно, колкото звучи. По-трудно, в сравнение с пласта мазнини, формирани, заради постоянно преяждане. Но… няма нищо невероятно при непримиримост и мощно предпочитание.

Ако ви се коства, че стрес-мазнините и наднорменото тегло са се появили от нищото, значи е време е да извършите сериозна ретроспекция на метода ви на живот и да го коригирате, в случай че това е належащо!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР