Успокояване на кашлицата – стара и изпитана рецепта В наши

...
Успокояване на кашлицата – стара и изпитана рецепта В наши
Коментари Харесай

Успокояване на кашлицата – стар народен лек (рецепта)

Успокояване на кашлицата – остаряла и изпитана рецепта

В наши дни, когато патогенните микроорганизми стават все по-устойчиви на медикаментите, хората и даже самите лекари предлагат връщането към остарели национални средства.

Едно такова средство за усмиряване на кашлицата е напитка, приготвена от карамелизирана захар, мляко и мехлем, към която могат да се прибавят разнообразни билки.

1. Захар, мляко и свинска мехлем
Карамелизирайте 2 чаени лъжички захар, по-късно прибавете мляко и разбъркайте, до момента в който карамелът се разтопи. Изсипете млякото в чаша, прибавете чаена лъжичка свинска мехлем и изпийте напитката, до момента в който е гореща.

2. Мляко, мехлем и мед
Загрейте млякото до точката на шупване, след което прибавете маста. Когато напитката се охлади, прибавете супена лъжица мед и я изпийте преди лягане. Ако почувствате настинка, най-добре е да се увиете добре в одеяло и да заспите незабавно.

Вижте още: Студена дезинфекция на бурканите – бързо и удбно

3. Захар, мляко и култивиран чай
Карамелизирайте захарта и по-късно прибавете млякото. Докато млякото ври, прибавете филиз култивиран чай и след няколко минути свалете от котлона, прецедете и пийте, до момента в който напитката е гореща.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР