Успешно приключиха първите изпитания на самоуправляеми амуниции „Куб” – тоест

...
Успешно приключиха първите изпитания на самоуправляеми амуниции „Куб” – тоест
Коментари Харесай

Руските военни тестваха дрон-камикадзе, от 2022 години започват серийни доставки

Успешно завършиха първите тествания на самоуправляеми амуниции „ Куб” – т.е. дронове-камикадзе, заяви РИА Новости, базирайки се на източник, непосредствен до военното ведомство. Очаква се новото бойни апарати да влязат на въоръжение от идната година.

„ Новите за Въоръжените сили на Русия барабанни безпилотни летателни апарати (БЛА) се предлага да бъдат признати на въоръжение”, споделя източникът на РИА Новости. Началото на серийните доставки на дронове-камикадзе е планувано за 2022 година

В края на октомври „ Известия” заяви, че Военноморски сили на Русия ще получат самостоятелни муниции, предопределени за удари по наземни и морски цели на съперника. Изданието се базира на източници от Министерството на защитата. Използването на сходни муниции ще изисква минимална преправка на палубите на корабите.

„ Куб” е планиран от компанията Zala Aero в състава на „ Калашников”. Дронът има присъща форма заради триъгълното си крило и се задвижва от витло, което се върти от електродвигател. „ Куб” може да носи товар с тегло до три кг при оптималната дълготрайност на полета от 30 минути, а скоростта е до 130 километра в час.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР