Успешните и щастливите следват набор от правила в живота си,

...
Успешните и щастливите следват набор от правила в живота си,
Коментари Харесай

Открийте истинското си предназначение

Успешните и щастливите следват набор от правила в живота си, който е друг от този на всички останали.  Ако концепцията за подобряването на вашия живот ви се коства примамлива, то би трябвало да знаете, че с цел да постигнете този резултат може да ви се наложи да преминете през огромна персонална трансформация.

Докато търсих потребни прозрения и препоръки за щастието и разпитвах сполучливи хора за това по какъв начин съумяват да се задържат на върха както в бизнеса, по този начин и в персоналния си живот, забелязах какъв брой целенасочени в действителност са всички тези хора в подбора си на верния метод на мислене. Той им разрешава да бъдат същински щастливи в своето всекидневие.

Макар че по тематиката за щастието има изписани хиляди страници, аз ще ви показва няколко елементарни стъпки, които всеки може да предприеме незабавно, с цел да направи живота си по-хубав:

1. Приемете грешките като нещо обикновено

Сър Ричар Брандън, създателя на Virgin Group, е образец за един неконвенционален метод в водачеството, който се е издигнал до съвсем паметен статус. Във Virgin Брансън предизвиква и даже чества грешките и неуспехите на своите чиновници.

„ За тази над 45 години, в които сме в бизнеса, постоянно сме стояли зад нашето мото „ Майната му! Да го създадем! “(Screw it, let`s do it). Не се срамувайте от грешките си, учете се от тях и опитвайте още веднъж. Правенето на неточности и прекарването на неуспехи е неразделна част от ДНК-то на всеки сполучлив бизнесмен. Това важи в цялостна мощ и за мен “, споделя Брансън.

2. Бъдете любопитни

Когато бил запитан от къде произлиза неговия талант, великият академик и откривател Алберт Айнщайн споделил „ Нямам никакви специфични гении. Просто съм извънредно любопитен “.

Оказва се, че любознанието е супер потребно качество за множеството от нас, освен за Айнщайн. Няколко изследвания откриват, че любопитните хора са по-добри в построяването и поддържането на връзки с останалите. Освен това, другите хора изпиват привличане и се усещат по-близки до индивидите, които демонстрират любознание.

3. Открийте същинското си предопределение

Напомняйте си допустимо най-често, че задачата на живота не е да работите по 10 часа дневно, 5 дни в седмицата в продължение на десетилетия. Истинското ви предопределение е да намерите предназначението си и да се наслаждавате на живота, до момента в който стигнете до такава степен, малко по малко. В последна сметка, вашето завещание ще зависи от отговорите на тези два въпроса:

„ По какъв метод ще повлия на живота на другите? “

„ На кого служих и какво положително направих? “

4. Забавете темпото

В живота на всички ни съществуват интервали, в които работим прекалено много и имаме възприятието, че в случай че не вършим нещо продуктивно всеки ден ще се провалим. Забавете темпото и забравете за устрема към перфекционизъм. Така ще започнете да отделяте повече внимание на тези неща, които ви носят наслада и благополучие.

5. Бъдете по-спонтанни

Добавете доза спонтанност към всекидневието си, правейки неща, които смятате, че ще ви оказват помощ да водите един по-здравословен метод на живот. Ако сте в офиса, правете чести почивки, включващи разпъване, разходки, извършения за дишане, 15-минутни дрямки или някакви игри с сътрудниците. Следващата седмица помислете за някакво ново занимание, с което да се захванете. Изненадайте себе си!

6. Смейте се повече

Според психолозите хуморът може да ви помогне да мислите по-креативно и гъвкаво. В едно изследване група възпитаници са били помолени да решат пъзели, откакто са гледали комедиен клип с Робин Уилямс. Тези възпитаници са решили 20% повече пъзели от други групи, които са гледали страшни и скучни видеа преди теста. Това не е единствената измерима изгода от хумора – смехът води до обособяване на „ хормона на щастието “ ендорфин в тялото. Както може да се досетите от името, той ви кара да се чувствате по-щастливи и по-удовлетворени от вашия живот.

7. Научете се да цените повече значимите хора във вашия живот

Фразата „ Щастлив съм да те видя! “ постоянно се употребява като най-обикновен привет, само че с вярната интонация, звук на гласа и език на тялото, тя придобива по-дълбок смисъл, който не остава неусетен от другия човек. Тя в действителност му споделя „ Ти си значим за мен и оценявам времето, което извозвам с теб! “.

8. Бъдете себе си

Как бихте се почувствали, в случай че всеки ден казвахте единствено това, което в действителност желаете да казвате, в случай че оставахте правилни на себе си и се държахте по метод, който отразява това? Представете си щастието и самоуважението, което бихте изпитали. Да бъдете себе си в действителност е доста по-лесно и прелестно от това да се вършиме на подобен, какъвто не сте. Когато сте правилни на личните си полезности, визии и разбирания за света, вие не само ще бъдете по-уверени в решенията, които взимате, само че и другите ще ви имат по-голямо доверие. Крайният резултат от всичко това е, че ще имате един доста по-пълноценен и благополучен живот.

..............................

Марсел Шуантес , създател на Leadership From the Core, за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР