Успели да отнемат от републиканците мнозинството в Камарата на представителите,

...
Успели да отнемат от републиканците мнозинството в Камарата на представителите,
Коментари Харесай

Американските избори и отношенията между САЩ и Русия - коментари от руски издания

Успели да лишават от републиканците болшинството в Камарата на представителите, демократите в Съединени американски щати " получиха сполучлив инструмент, с цел да нападат президента републиканец, само че непълен, с цел да го смъкват ", написа московският политолог Фьодор Лукянов в коментар за " Росийская газета ", съобщи Българска телеграфна агенция.

От своя страна Доналд Тръмп може в този момент с утроена сила да атакува своите съперници и да хвърля върху тях виновността, че не е извършил свои обещания. Една потребна опция в навечерието на президентските избори през 2020 година - акцията за тях горе-долу стартира.

При всяко състояние междинните избори потвърдиха, че американското политическо поле е надълбоко разцепено. Борбата ще се изостря, предвижда наблюдаващият.

Според специалисти на " Известия " за Тръмп най-важното в този момент е, че " неговото " болшинство в Сената го избавя от импийчмънт, само че не и от съответната процедура в Камарата на представителите.

Демократите умерено могат да задействат процеса, което във всички случаи ще е мощен удар по Доналд Тръмп - нищо чудно да разрушат фантазията му за втори мандат, а около това да хвърлят сянка върху републиканците. За задачата обаче ще трябват действителни доказателства, че президентът е вършел закононарушения, предизвестяват аналитиците.

В най-близко бъдеще връзките сред Москва и Вашингтон наподобява " ще тънат в същото мочурливо, лепкаво и неприятно " тресавище ", както и преди вота за Конгрес ", счита " Московский комсомолец ".

Би могло прочее да стане не по-лошо, а надалеч по-лошо. Ако демократите бяха спечелили със съкрушителна победа изборите и за двете камари, ефективно биха се хвърлили да довършват Тръмп, в това число под предлога " нали знаете, че той е съветски сътрудник! "

" Сега разновидността ексцентричният президент да се трансформира в беззащитно " момче за пердах " е съвсем изключен ", само че изборите " затвърдиха двувластието в американската политика. А там, където има двувластие, постоянно има и прекалено много неизясненост, непредсказуемост, опция за завой на 180 градуса когато и да е. И в комбиниране с персоналната неизясненост и непредсказуемост на самия Тръмп ще получите (...) неизясненост на квадрат ", разсъждава вестникът.

Затова " Московский комсомолец " чака " американските вътрешнополитически дрязги да продължат и за жал Русия да бъде въвличана в тия дрязги и отсега нататък ".

Резултатът от изборите в Съединени американски щати не дава обещание нищо положително на Русия, акцентира в заглавие " Независимая газета ".

Тръмп в последна сметка въобще не призна, че Русия сякаш се е месила в президентската акция и че е спечелил поста с помощта на помощ от Москва. Затова въпросът остава на повърхността, отбелязва американистът Валерий Гарбузов.

Съответно " дейностите на Тръмп по съветското направление ще бъдат блокирани още по-силно отпреди. Тъй че по съветското направление не виждам никакви проблясъци - нито за глобите, нито за стратегическите оръжия, нито за опазване на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват ", споделя специалистът.

Демократите ще положат старания да втвърдят политиката на Съединени американски щати по отношение на Русия, твърди електронният в. " Медуза ".

Във външната политика демократите се разминават с администрацията на Тръмп съвсем по всички основни въпроси, с изключение на политиката по отношение на Китай. Според Ройтерс това значи, че не трябва да чакаме комерсиалната война с Пекин да завърши, при все това новата Камара на представителите " ще гледа да я отслаби, що се отнася до други страни, най-много европейски ", се споделя в коментара.

Демократите се афишират за по-твърда политика по отношение на Русия, Саудитска Арабия и Северна Корея, само че не поддържат отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарната договорка с Иран. Това може да стане обект на пазарлък сред страните, счита " Медуза ".

Тръмп е заставен в този момент да изостави проектите за нормализиране на връзките с Москва. Експертите предвиждат и нов стадий наказания против Русия, написа " Комерсант ", представен от Би Би Си.

" Двете водещи политически сили в Съединени американски щати са на едно мнение, че Русия е зложелател. Разликата е единствено там, че републиканците въпреки всичко считат за главен зложелател на Америка Китай, а (...) демократите виждат като основен зложелател Русия. Затова санкционният напън върху Русия неизбежно ще се ускори ", споделя анализаторът Владимир Батюк.

Според политолога Юрий Рогульов, представен в " РБК ", изборите в Съединени американски щати не биха трансформирали съществено динамичността на руско-американските връзки без значение от резултата.

Ако погледнем примерно антируските наказания, техни основатели бяха членове и на двете партии в Съединени американски щати, в това число републиканци като Линдзи Греъм и Джон Маккейн, изяснява той.

Наблюдател на " Взгляд " разяснява интереса на " множеството съветски коментатори " какво е отношението на един или различен претендент към Русия.

" Ако става дума за Realpolitik, нещата са елементарни - всяка власт в Съединени американски щати ще е неуместна за Русия. Защото геополитическите ползи (да, такива има) на Русия и на Съединени американски щати влизат в несъгласие по цялостен ред въпроси. Така е било и по този начин ще бъде. С републиканци или демократи във Вашингтон. С монархисти, комунисти или либерали в Москва или в Санкт Петербург ", обобщи аналитикът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР