Успехите на спецпрокуратурната бяха постигнати въпреки морално остарелите НК, въпреки

...
Успехите на спецпрокуратурната бяха постигнати въпреки морално остарелите НК, въпреки
Коментари Харесай

Иван Гешев: Спецпрокуратурата беше закрита, защото притесни хора с голям финансов ресурс

Успехите на спецпрокуратурната бяха реализирани макар морално остарелите Наказателен кодекс, макар формалистичния углавен развой, макар съпротивата на доста институции. Това сподели по време на брифинг основният прокурор Иван Гешев на брифинг.

„ Въпреки всичко, което се случва, даже няколко дни преди да престанат да съществуват, не престават да работят и получават поздравления от сътрудниците ни от Европа. Тези структури бяха закрити, тъй като тормозиха хора с доста огромен финансов запас и доста хора от публичния живот. Бяха закрити, тъй като вършеха своята работа. Каквото и да приказват българските политици, получаваме благодарности, спецпрокурорите работиха при доста усложнения, сподели още Гешев.

„ На базата на опита си и на база информацията, с която разполагам, планувам, че резултатът от закриването ще има последствията на прошка за огромна част от към 800 досъдебни производства, които са висящи, евентуално и за неприключите правосъдни процеси. Законът за правосъдната власт е политически документ, той не взема решение въпроси и не е изработен рационално. Направен е необразовано за 2 седмици. Затова ще има последствия. Амнистия за доста съществени лица, обвинени в осъществени закононарушения “, разяснява Гешев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР