УСПЕХ!!! Днес САЩ е една стъпка по-близо до възможността отново

...
УСПЕХ!!! Днес САЩ е една стъпка по-близо до възможността отново
Коментари Харесай

УСПЕХ!!! Драгън излетя на аварийни системи!

УСПЕХ!!! Днес Съединени американски щати е една стъпка по-близо до опцията още веднъж да изпраща хора в космоса, откакто галактическият транспортен съд “Драгън ” мина през сериозен и в същото време сполучлив тест.

По време на днешния полет, който продължи единствено 107 секунди – малко, само че премного, “Драгън ” възпламени осемте си ракетни мотора “СуперДрако ” на стартовата площадка. Това е активност, която би избавила астронавтите при положение на пагубна щета на ракетата, до момента в който е на стартовата площадка. След запалването корабът излетя бързо от стартовия комплекс, издигна се високо в атмосферата, след което разтвори парашутите си и се приземи безвредно в Атлантическия океан. Така се чака да работи корабът, в случай че не дай си Боже се стигне до подобен вид повреда. Ние се надяваме тези системи в никакъв случай да не бъдат употребени. Но гаранция няма – всички ракети могат да претърпят неуспех. Затова при полетите на галактическите совалки, които нямаха системи за спешно избавяне, се стигна до гибелта на 14 души. Поради тази причина НАСА желае всички галактически кораби занапред нататък да плануват спешно избавяне.

По време на днешния полет спешната система бе тествана на стартовата площадка. След няколко месеца се обрисува да бъде подхванат още един тест – при който спешната система ще бъде задействата в полет. Ракета “Фолкън 9 ” ще бъде изстреляна, след което до момента в който претърпява оптимални сили на търкане и противодействие ще бъдат задействани още веднъж спешните мотори “СуперДрако ” – това би бил най-тежкият сюжет при най-комплексния миг на полета, който също би трябвало да бъде пробван и да бъде потвърдено, че астронавтите могат да го преживеят при неуспех на ракетата.

След това в края на 2016 година ще би трябвало да бъде извършен безпилотен тест на пилотируемата версия на “Драгън ” в околоземна орбита – по време на същински галактически полет.

Ако всичко е наред, първият полет на астронавти от американска земя би трябвало да бъде извършен през април 2017 година.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР