Услуга на Google ще улесни разработчиците на приложения в спазване

...
Коментари Харесай

Google пуска нова услуга за потребителските данни


Услуга на Гугъл ще улесни разработчиците на приложения в съблюдаване на регулациите
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл вкарва нова услуга, която ще помогне на разработчиците на приложения да съблюдават регулациите в областта на поверителността. Checks ще ревизира по какъв начин приложенията работят с потребителски данни.

Спазването на законодателството по отношение на обработката и поверителността на персонални данни повдига доста въпроси както за потребителите на джаджи, по този начин и за разработчиците на приложения, а държавните регулатори обръщат от ден на ден внимание на този въпрос. „ Инкубаторът ” на Гугъл, така наречен Area 120, създаде услуга, която може автоматизирано да реши някои от проблемите на разработчиците на програмен продукт за Android.
още по темата
Създателите на мобилни приложения могат да се записват, с цел да употребяват услугата, която сега е в бета тестване. Тя ще им помогне да схванат какъв брой добре техните приложения обработват потребителски данни. Освен това услугата частично оказва помощ за автоматизиране на спазването на съществуващите разпореждания на законодателите и платформата Гугъл Play.

За разработчиците може да бъде мъчно да съблюдават разпоредбите на и да актуализират софтуера си навреме в сходство с измененията. Checks оказва помощ на разработчиците да вземат осведомени решения, като разпознават евентуални проблеми със сходството на софтуера със законите и наредбите – те ще получат на практика препоръки, написани на елементарен език, и връзки към съответните източници на информация.

Разработчиците могат да качват приложения за сканиране и след инспекция услугата ще им оказва помощ да изготвят заявления за потреблението на потребителски данни. Всъщност инкубаторът ще помогне на Гугъл и разработчиците да се приготвят за прибавянето на секции в описанията на приложенията в Гугъл Play, отдадени на поверителността и сигурността, от април 2022 година

Очаквано, услугата в началото е проектирана за Android приложения – тя ще помогне на разработчиците вярно да заявяват потреблението на. Но Гугъл Checks ще работи и с приложения за iOS, макар че от компанията не прецизират по какъв начин тъкмо ще стане това.

Платформата Checks включва голям брой специфични принадлежности. Тя предлага както безвъзмезден проект за разбор на приложения, по този начин и три платени проекта: Basic за $249 на месец, Premium за $499 и Enterprise на цена по поискване. Засега услугата разрешава оценяване на сходството на приложенията с регулациите в Съединени американски щати, Европейски Съюз, Бразилия, както и с разпоредбите за разработчици на Гугъл Play Store.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР