Условна присъда от една година и осем месеца постанови Окръжният

...
Условна присъда от една година и осем месеца постанови Окръжният
Коментари Харесай

Условна присъда за полицейски шеф в Кюстендил, причинил смърт на пътя

Условна присъда от една година и осем месеца постанови Окръжният съд в Кюстендил по дело против чиновник на ОД на Министерство на вътрешните работи, упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност при злополука, съобщи Българска телеграфна агенция.

Случаят е от 13 март 2018 година, когато към 6.00 часа, в село Невестино, област Кюстендил е настъпило пътнотранспортно произшествие, след което умря мъж на 45 години. Обвиняем по делото е Захари Захариев от " Криминална полиция " при ОДМВР в Кюстендил, на 50 години. Починалият мъж е 45-годишният търговец Росен Любенов. Инцидентът е станал, откакто пътуващият от Дупница за Кюстендил чиновник на полицията е навлязъл в насрещната лента за придвижване, при придвижване с по-висока от позволената скорост и се блъснал в автомобила на търговеца.

За да се избегнат всевъзможни подозрения в обективността на следствието, следено от Окръжна прокуратура - Кюстендил и с цел да се обезпечи експедитивност, обективност всестранност на следствието, на 13 април 2018 година, основният прокурор е разпоредил досъдебното произвеждане да се управлява от Окръжна прокуратура - София.

На съвещание на съда през днешния ден сутринта страните по делото се споразумяха то да бъде гледано по реда на съкратеното произвеждане.

" Абсолютно не сме съгласни с присъдата. Не може чиновник на Министерство на вътрешните работи, който прави огромно нарушаване и убива сина ми, да получи условно наказване. Той е палач, ще апелираме присъдата ", споделиха близки на умрелия мъж.

Решението може да бъде обжалвано пред САС в 15-дневен период. Съдът през днешния ден постанови и анулация на мярката за неотклонение " подписка " на Захариев. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР