Условията за правене на бизнес са много, но електронното правителство

...
Условията за правене на бизнес са много, но електронното правителство
Коментари Харесай

Председателят на БСК бързо смени критичния тон спрямо държавата и обяви работниците за най-фаворизирани

Условията за правене на бизнес са доста, само че електронното държавно управление е едно от най-брадясалите проблеми. Има и начинания като редуциране на държавната администрация, а тези хора елементарно ще си намерят работа в частния бранш - самодейност на вицепремиера Томислав Дончев, която заслужава хвалба. Това съобщи ръководителят на БСК Радосвет Радев.
С тези думи Радев де факто промени сериозния звук по отношение на страната след вчерашната конференция на Асоциацията на българските работодатели (АОБР), в която влизат БСК, КРИБ, АИКБ и БТТП. На тази конференция самият Радев изиска промяна на регламентите, тъй като другояче " на летище София няма да дойдат доста хора " . И цитира данни на Световната банка, съгласно които с цел да почнеш бизнес в България ти трябват 23 дни, при едвам 12 дни в Румъния и 3,5 дни в Естония.
Конкретен образец за компликация пред бизнеса е включването на ток , даде и различен образец Радев през вчерашния ден. През предходната година са трябвали приблизително 262 дни, с цел да се включи дружество в ел. мрежата, а през 2014 година дните са били " единствено " 130 и сме на 147-мо място от 190 страни по този индикатор в ранглиста на Световната банка. В края на октомври държавното управление утвърди План за деяние с ограничения за подкрепяне на бизнесмените и една от ограниченията беше ЕРП-тата да се стимулират документално за какво не могат да пуснат ток на някого.
Всички тези думи изглеждаха забравени през днешния ден (23 януари), когато в изявление за утринния блок на Българска национална телевизия Радев изиска ускоряване на дигитализацията на българската стопанска система. Основната причина – това оказва помощ в битката с корупцията. " Тези неща имат значение ", акцентира Радев, давайки образец с настояването на документи на книжен притежател и на електронен носите. Той не сподели и дума за вчерашните претенции на работодателите за изсветляване на държавните компании в енергетиката поради недоброто им ръководство. АОБР изиска тези компании да се листват на борсата.
По отношение на настояването на АОБР осигуровките да се разделят 50 на 50 сред шеф и служащ Радев го отбрани за следващ път. Работникът е най-фаворизираният в обществото тип, неговата заплата пораства с най-големи темпове – подобен ритъм не е постигнала нито една българска корпорация през последната година , счита ръководителят на БСК. Той не се съгласи с тезата на синдикатите, че това е път към прекачване на осигуровките напълно към служащите. Според Радев въпросът с осигуровките бил " психическа преграда " и във връзка с връщането на наши сънародници назад в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР