Усложнена остава обстановка в района на селата Присадец и Маточина,

...
Усложнена остава обстановка в района на селата Присадец и Маточина,
Коментари Харесай

Критична остава обстановката в Хасковско заради пожарите

Усложнена остава конюнктура в региона на селата Присадец и Маточина, облaст Хасково, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. В локализирането на пожара вземат участие 21 пожарни автомобила от РДПБЗН Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, СДПБЗН, В. Търново и Габрово, модулно формирование от 20 чиновници на МО, чиновници на Държавното горско стопанство, доброволци и локални поданици. 
В гасенето оказват помощ и 4 булдозера, а боен хеликоптер е направил общо 42 захода за гасене. Пожарът се развива в южна посока към с. Маточина и с. Варник, община Свиленград на повърхност над 50 000 дка.
Сигнал за нов пожар в лозови насаждения и лесонепригодни площи в землището на селата Оряхово и Йерусалимово, община Любимец, е подаден през днешния ден към 11:56 часа. На мястото на произшествието са ориентирани два специализирани  автомобила на РСПБЗН Любимец и СДПБЗН. Малко по-късно поради труднодостъпния терен към тях се включват и сътрудниците им от Хасково, Симеоновград и Първомай. В резултат на професионалните дейности пожарът е локализиран на повърхност над 500 декара, като на този стадий няма данни за заплаха за обитаеми места.
Отново през днешния ден, към 15:09 часа е обявено за зародил пожар в квартал „ Гебран “ в Свиленград- горят сухи треви, боклуци и част от зеленчукови и овощни градини. На място са изпратени 6 пожарни автомобила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР