Ускорение – полет – приземяване. Родени свободни“ е заглавието на

...
Ускорение – полет – приземяване. Родени свободни“ е заглавието на
Коментари Харесай

Родени свободни - разказ за уличната култура в снимки

Ускорение – полет – приземяване. „ Родени свободни “ е заглавието на фотографската галерия, която Константин Вълков показва от през днешния ден до 29 октомври в „ Квадрат 500 “, оповестяват от Националната художествена изложба (НХГ). 

„ Поредицата фотографии на Константин Вълков от скейт паркове са един огромен урок по обществена снимка. Не спортна, не портретна, а документална – образен роман за уличната просвета, с нейни местоположения в Кейптаун и Барселона, Манчестър и Бургас, София и Царево ". споделя кураторът на изложбата Мариета Ценова.



" Фотографиите са изключителни срещи с практикуващи този спорт от разнообразни генерации. Правени са в обществени среди, които са воювали за признаването си от обществото – от „ престъпен контингент ” до „ олимпийски очаквания ”. От хулигански появявания със скейтбордове на обществени места до тренировки на особено построени скейт паркове “ .

Мариета Ценова добавя, че Вълков не употребява резултати, а документира тази среда с нейната просвета. Определя изложбата като роман за скейтборда – спорт, посредством който се вземат решение обществени проблеми в разнообразни общества. „ Спорт, в който няма обществени граници и който в своята либералност взема решение психически проблеми. Спорт, в който свободата е персонална, само че и споделена с всеки, които има куража да я отстоява “. 

 
Вижте и радикалните скейтбордистки на Ню Йорк

  

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР