Усилията на Вашингтон и неговите сателити да изолират Москва търпят

...
Усилията на Вашингтон и неговите сателити да изолират Москва търпят
Коментари Харесай

Лавров: Опитите на САЩ и техните сателити да изолират Русия се провалиха

Усилията на Вашингтон и неговите спътници да изолират Москва търпят цялостен неуспех, международното болшинство не желае да " вади кестени от огъня " за някогашните колониални метрополии. Това съобщи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в приветствено видеообръщение към участниците в Световната конференция за многополярността, която се организира онлайн през днешния ден, оповестява ТАСС.

„ Изглежда закономерно, че усилията на Вашингтон и неговите спътници да извърнат хода на историята, да принудят интернационалната общественост да живее съгласно измисления „ ред, учреден на правила “, се провалят. Ще загатна единствено цялостния неуспех на линията на западняците за уединяване на Русия. Държавите от „ международното болшинство “, в които живее към 85% от популацията на света, не желаят да вадят кестени от огъня за някогашните колониални метрополии “, сподели съветският външен министър.

Както показаха от съветското външно министерство в навечерието на конференцията, събитието има за цел да се трансформира в платформа за политици, общественици, публицисти, представители на университетски и културни среди от цялостен ​​свят, които поддържат многополярността, построяването на по-справедливи и демократични междудържавни връзки. Участие в маратона са удостоверили над 100 специалисти от повече от 60 страни.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР