Усилията да бъде открито ефективно лекарство срещу новия коронавирус SARS-CoV-2

...
Усилията да бъде открито ефективно лекарство срещу новия коронавирус SARS-CoV-2
Коментари Харесай

Лекарство срещу коронавируса - надежда и разочарование от Азия

Усилията да бъде намерено дейно лекарство против новия ковид SARS-CoV-2 не престават, а нова вяра има от Китай.
Според обява в научния вестник " Сел ", ново лекарство дава окуражаващи резултати. То е създадено на база антитела, генерирани от човешкото тяло. Принципът на деяние е като на серум. Антителата са изолирани от кръвта на 60 оздравели от COVID-19 пациенти. Потенциално, приемът на лекарството може даже да сътвори краткотраен имунитет против заболяването.
Лекарството се тества в Пекинския университет. Предстои медикаментът да премине етапа с тестване на хора, като китайските учени се надяват лекарството да е готово до есента. По този метод то би помогнало при възможна втора вълна на ковид.
Припомняме, че преди 2 дни в списание Nature се появи обява за антитяло, " създадено " от преодолял ТОРС човек, което наподобява работи и против SARS-CoV-2. Ако фактически антитялото работи, то може да се приема под формата на серум - детайлности ТУК!
Междувременно се оказа, лекарството " Авиган " ( " Фавипиравир ", " Фавилавир " ), на което се разпореждат огромни очаквания по отношение на лекуването на ковид, към този момент не е удостоверило своята успеваемост по време на клиничните тествания, написа БГНЕС.
Агенция " Киодо " оповестява, че лекарството е създадено преди 6 години от фармацевтичната компания " Fujifilm Toyama Chemical Co ". След като китайски лекари оповестиха, че препаратът е ефикасен при лекуване на коронавирусна зараза, Япония стартира да организира клинични проучвания, с цел да може до края на май да утвърди използването му при такива случаи.
До момента, обаче, няма научни доказателства на успеваемостта на лекарството. За да бъде утвърдено за използване при лекуване на заболели от ковид, са нужни съответни данни за понижаване на вируса в организма и за възстановяване на положението при пневмония.
В момента се вършат клинични проучвания с 86 пациенти с леки признаци или без такива. На една група са почнали да дават препарата от първия ден на хоспитализацията, а на друга – от шестия ден. Според междинните данни, няма забележима разлика в коефициента на понижаване на вируса.
Лекарството е създадено в Япония преди 6 години като противогрипен препарат. При опити върху животни са установени странични резултати върху развиването на ембрионите, заради което той не се изписва на бременни дами. Лекарството попада в листата на препарати, които може да се употребяват за лекуване след особено държавно предписание, ако другите медикаменти не работят. Междувременно китайски лекари обявиха, че е ефикасен при лекуването на пневмония, провокирана от новия тип ковид.
Япония стартира да организира тествания на препарата през март, като наличните в страната ресурси от " Авиган " са задоволителни за лекуването на 2 милиона души.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 20 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР