Усилено работим по сигнали срещу магистрати за корупция и затова

...
Усилено работим по сигнали срещу магистрати за корупция и затова
Коментари Харесай

Шефът на комисията за отнемане на имущество: Скоро очаквайте разкрития за корупция на магистрат

Усилено работим по сигнали против магистрати за корупция и по тази причина скоро очаквайте да има резултати и по тази линия. Това заяви във Велико Търново Пламен Георгиев, ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/, написа „ Труд “.

Той не пожела да посочи какъв брой тъкмо магистрати са взети на прицел от комисията, нито пък от кои райони на страната са. „ Цялата база данни беше трансферирана при нас и има доста информация за разнообразни лица, само че ние би трябвало да я скрепим с още данни и да я “облечем” в законова форма. Сигнали и информация има доста, само че очевидно до момента не са се получавали приемливи съответни резултати по обособените случаи, тъй като е мъчно да се съберат годни доказателства за тези действия. Но това е нашата работа. По едни от случаите напреднахме доста и скоро очаквайте да има оповестени разкрития против магистрат”, сподели Пламен Георгиев.

Запитан по какъв начин ще разяснява концепцията отсега нататък сътрудници да влизат и събират информация за нарушавания в частни предприятия, ръководителят на КПКОНПИ съобщи: „ При състояние, че корупционните действия са сложни за откриване и доказване закононарушения, то очевидно е належащо да има хора, които да дават информация от вътрешната страна. Ако няма такива сътрудници, от кое място ще се получава информация за корупция… Щом законодателят е приел и инкриминирал корупция в частния бранш, разумно е идната стъпка да е точно тази”.

По думите на Пламен Георгиев отнетото имущество, добито по незаконен метод от началото на годината, е на стойност 4 млн. лева Той уточни, че запорираното от Комисията имущество е за десетки милиони. Общо за целия интервал импортираните исковете за лишаване на нелегално имане са на стойност малко над 3 милиарда лв..

Пламен Георгиев заяви още, че е импортиран иск за отнемането на имуществото и на наказания по делото „ Килърите “ предприемач Георги Вълев, което е на стойност над 3,6 млн. лева „ Ние сме внесли иск за лишаване на имуществото, само че по неразбираеми за мен аргументи имаме към този момент няколко прекъснати каузи от съда заради това, че инспекцията е траяла повече от 10 месеца. Обжалваме тези правосъдни решения. Оттук нататък топката е в полето на Съда “, добави ръководителят на КПКОНПИ.

По време на визитата си във Велико Търново Пламен Георгиев разгласи, че след приемане на устройствения устав на Комисията във всеки апелативен район в страната ще бъде назначен техен представител. „ Сами разбирате, че е мъчно от София да се работи по места. Така че напълно скоро и във Велико Търново ще има представители на Комисията, които ще работят за откриване на данни за осъществяване на закононарушение “, добави ръководителят на КПКОНПИ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР