Усилено дежурство е въведено в затвора в Бобов дол заради

...
Усилено дежурство е въведено в затвора в Бобов дол заради
Коментари Харесай

Въведен е допълнителен контрол в затвора в Бобов дол

Усилено дежурство е въведено в пандиза в Бобов дол поради празниците и след случая с двамата избягали от Централния софийски затвор.

Прави се проучване на оборудванията за физическа защита, на техническата въоръженост и на устройствата за видеонаблюдение и редовността на камерите, както и инструктаж на чиновниците, някои от които са новоназначени. През празничните дни ще има изключителни свиждания и приемане на изключителни хранителин колета, което постанова спомагателен надзор.

Към момента в пандиза в Бобов дол присъда излежават над 500 мъже, огромна част от тях са рецидивисти. От 2012 година в пандиза е обновено учебно заведение " Д-р Петър Берон " с образование от 1-ви до 12 клас. През образователните години се записват, ограмотяват и приключват съотвентия клас над 100 лишени от независимост. Затворът разполага с фитнес-зала, построени са и 4 външни спортни площадки. През 2017 година е почнало отпечатването на затворнически вестник “От другата страна “. Към пандиза работи библиотека с над 7 500 тома научна и художествена литература. Част от наказаните работят в дърводелския завод, в цехове за ракитени произведения и за оградни мрежи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР