Усещането за държава у нас отсъства, усещането за власт, за

...
Усещането за държава у нас отсъства, усещането за власт, за
Коментари Харесай

Рашидов: Усещането за държава и сигурност у нас отсъства

Усещането за страна у нас отсъства, чувството за власт, за сигурност отсъства, както и за интензивност, сподели ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов на кръгла маса на тематика „ За огромни дейности против войната по пътищата “, проведена от Института по пътна сигурност, дружно с Българския Червен кръст, Съюза на българските автомобилисти и с поддръжката на прокуратурата.

На форума участват основният прокурор Иван Гешев и неговите заместници, представители на Министерство на вътрешните работи, на локалната власт, виновни институции, на неправителствения бранш и други.

Рашидов означи, че на събитието през днешния ден не участват министри, като добави, че не би трябвало да се води война сред институциите . Крайно време е да се огледаме, да си създадем функционираща, а не воюваща страна, тъй като няма да има край " войната по пътищата " и освен, сподели още Рашидов. Той регистрира, че жертвите в резултат на произшествия са повече, в сравнение с във боен спор.

Форумът беше открит от Богдан Милчев, ръководител на Института за пътна сигурност. Той сподели, че на събитието не участват президентът, министър-председателят, министри, а има специалисти и представители на организации. Милчев означи, че задължението за справяне с жертвите по пътищата е на изпълнителната власт, а през днешния ден тук са единствено законодателната и правосъдната власт.

По думите на Милчев министри от кабинета е трябвало да участват, имало е документално удостоверение, само че съгласно него има предписание да не дойдат, тъй като на събитието ще бъде основният прокурор. „ Тази война сред институциите, която се води, не е войната, която би трябвало да проведем на пътя “, добави Милчев.
По данни, изнесени на форума, жертвите в резултат на произшествия от януари 2019 до октомври 2022 година са 2072 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР