Усещането е като във филма Завръщане в бъдещето. Темата за

...
Усещането е като във филма Завръщане в бъдещето. Темата за
Коментари Харесай

Нови данни на Острова: британците вече смятат Брекзит за грешка

Усещането е като във кино лентата " Завръщане в бъдещето ". Темата за Брекзит още веднъж участва на първите страници на английските вестници. " Дейли мейл " прикани в понеделник: " Не ни лъжете за Брекзит " и предизвести кабинета да не подписва съглашения за по-интензивна търговия с Европейския съюз.

" Файненшъл таймс " заяви, че доста консерватори се притесняват, че финансовият министър Джеръми Хънт може да се сближи с Европейски Съюз. Въпросът за оформянето на връзките сред Европейски Съюз и Англия продължава да е съществено идеологически претрупан.

Сунак отхвърля завой към Брюксел

Миналия уикенд " Сънди таймс " написа, че министър председателят Риши Сунак желае да се сближи с Европейски Съюз по модела на Швейцария - поради тежката икономическа рецесия. Самият той отхвърли това и съобщи следното в своя тирада пред представители на Конфедерацията на английската промишленост: " При моето ръководство Обединеното кралство няма да построи връзки с Европейския съюз, в които да одобряваме законите на Европейски Съюз. Аз гласувах за Брекзит и имам вяра в него. "

Икономическите компликации подтикват близостта с Европейски Съюз

Темата за връзките с Европейския съюз стана настояща поради редица стопански данни за страната. Инфлацията сега е 11,1 %. През идната година стопанската система на Англия ще се свие с 1,4 %, предвижда Службата за бюджетна отговорност (OBR).

Политици от лагера на ръководещите, подкрепящи Брекзит, настояват, че това е обвързвано най-много с войната в Украйна. Но специалисти на Службата за бюджетна отговорност са пресметнали, че размерът на търговията през идващите няколко години ще бъде с 15% по-нисък, в сравнение с при положение, че Англия беше останала в Европейски Съюз.

Един от причините на покровителите на Брекзит бе опцията за стимулиране на търговията посредством обособени съглашения с други страни. Изглежда обаче, че това не върви изключително добре. Досега са подписани единствено 3 съглашения - с Европейски Съюз, Австралия и Нова Зеландия. Бившият министър Джордж Юстис сложи под въпрос договорката с Австралия в Камарата на общините предходната седмица: " Като резюме би трябвало да кажа, че Обединеното кралство отстъпи прекалено много и получи прекомерно малко в подмяна. "

Беше ли Брекзит неточност?

С оглед на развиването на обстановката доста британци си задават въпроса за ролята на Брекзит за сложната икономическа обстановка. Кампанията за напускането на Европейски Съюз обещаваше намаление на цените на храните, повече пари за английската здравна система (NHS) и по-иновативна стопанска система. Скептицизмът в обществото също явно се ускорява. Според изследване на YouGov 56% от британците считат, че Брекзит е бил неточност. Една пета от гласувалите за овакантяване на Европейски Съюз признават, че са сбъркали.

Бизнесът желае повече имигранти

Конфедерацията на английската промишленост вижда проблем с дефицита на квалифицирани служащи. Представители на бизнеса приканват за облекчение на имиграцията.

Премиерът Риши Сунак, от своя страна, разгласи нов закон за имиграцията, който ще притегли най-хубавите мозъци. Лидерът на лейбъристите Киър Стармър приканва за повече вложения в образованието и образованието: " Времето, в което евтината работна ръка беше част от тактиката ни за напредък, би трябвало да завърши. " И съгласно него икономическият растеж може да се реализира единствено с квалифицирана работна ръка.

Във Англия продължава да се отсрочва всъщност дебатът за напускането на Европейски Съюз и за прагматичното справяне с последствията от него. На партиите им е мъчно да убедят гласоподавателите по този въпрос.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР