Усещането, че политическите процеси не протичат в обичайната си демократична

...
Усещането, че политическите процеси не протичат в обичайната си демократична
Коментари Харесай

Стефан Янев: Гражданите имат право да знаят кой определя постовете в потенциалния нов кабинет

Усещането, че политическите процеси не протичат в нормалната си демократична логичност, е осезаемо, разяснява служебният министър председател Стефан Янев преди съвещанието на Министерския съвет.

„ Гражданите имат право да знаят отговорите на няколко значими въпроса. На първо място кой дефинира целите, кой дефинира постовете в евентуалния нов кабинет в процеса на неговото създаване и образуване “, уточни Янев.

„ Имат право да знаят и да схващат логиката за провеждането на политическите съвещания и по какъв начин те ще доведат до работещо парламентарно болшинство “, счита служебният министър председател.

Според него това е значимо минимум в два аспекта. По думите му преди всичко това е връзката сред политическите партии, политическото посланичество и жителите – техните гласоподаватели. „ Тази връзка би трябвало да е ясна, ефикасна и да съществува “, уточни Стефан Янев.

От друга страна, последователността в дейностите, в политическото говорене, е точно оня предсказуем и нужен детайл от тази връзка сред жители, гласоподаватели и политическите партии, която, в случай че не съществува или в случай че не е устойчива, се санкционира от гласоподавателите “, означи Стефан Янев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР