Усещането, че биологичният ни часовник тиктака, може да предизвика тревога

...
Усещането, че биологичният ни часовник тиктака, може да предизвика тревога
Коментари Харесай

6 предимства на късното майчинство

Усещането, че биологичният ни часовник тиктака, може да провокира паника и боязън у доста дами. Но не всичко е негативно. Нови проучвания разкриват изненадващи преимущества на късното майчинство, които могат да ни накарат да преосмислим стандартите и предразсъдъците.

Първо, раждането на деца по-късно в живота може да има позитивно влияние върху работата на мозъка ни. Според изследване, оповестено в " Journal of the American Geriatrics Society ", дамите, които родят последното си дете след 35 години, имат по-остър разум и по-добра памет. Откритието поддържа концепцията, че късното майчинство може да поддържа в добра форма когнитивните функционалности на дамите.

Второ, по-късното майчинство може да понижи риска от пострадване на детето. Няколко изследвания демонстрират, че децата на по-възрастни майки имат по-нисък риск от съществени пострадвания, които изискват здравна помощ, спрямо децата на по-млади майки.

Трето, зрелостта и прочувствената непоклатимост, които постоянно се получават с годините, могат да създадат по-възрастните майки по-подготвени за родителството. Проучване, оповестено в " European Journal of Development ", демонстрира, че по-възрастните майки са по-малко склонни да ругаят или да дисциплинират физически децата си.

Освен това, децата на по-възрастни майки имат по-голяма възможност да доближат по-напреднали просветителни степени и да проследят научен път. Това се дължи на това, че по-възрастните майки имат по-стабилни финансови благоприятни условия и по-високи квалификации, което им разрешава да влагат повече в образованието на своите деца.

Късното майчинство може да ни помогне да се подмладим. Изследване, извършено през 2015 година, демонстрира, че дамите, които родят деца след 33-годишна възраст, имат по-дълъг живот и по-голям късмет да доближат до по-високата възраст от 95 години.

Ако сте над 40 години и се колебаете дали да станете майка още веднъж, има доста фактори, които би трябвало да вземете поради. Късното майчинство може да донесе непредвидени изгоди и да ви предложи изключителни прекарвания. Важно е да изслушате себе си и да вземете решение, което е най-хубаво за вас и вашето семейство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР