Усъвършенстваният изкуствен интелект един ден може да убие всички и

...
Усъвършенстваният изкуствен интелект един ден може да убие всички и
Коментари Харесай

Изследователи предупреждават: Изкуственият интелект може да превърне Матрицата в реалност

Усъвършенстваният изкуствен интелект един ден може да " убие всички " и няма да можем да създадем нищо, с цел да го спрем, предизвестиха депутатите от Англия, написа Daily Mail.

Експерти от Оксфордския университет обявиха, че когато изкуственият разсъдък в последна сметка стане по-интелигентен от нас, той евентуално ще съставлява толкоз огромна опасност, колкото човечеството е представлявало за додо.

Достигането на този стадий - прочут като гигантски изкуствен интелект - може да бъде реализирано до края на века, обявиха те пред комисията по просвета и технологии.

Предупреждавайки за " дословна конкуренция във въоръжаването " сред националните страни и софтуерните компании, Майкъл Осбърн, професор по машинно образование, прикани за световно контролиране, с цел да се спре софтуерните компании да основават неконтролируеми системи, които в последна сметка могат да " отстраняват цялата човешка раса ".

Докладите бяха изслушани в границите на държавно следствие на рисковете, свързани с изкуствения разсъдък, и по какъв начин той може да се употребява по етичен и виновен метод.

Експерти от Оксфордския университет обявиха, че когато изкуственият разсъдък в последна сметка стане по-интелигентен от нас, той евентуално ще съставлява толкоз огромна опасност, колкото човечеството за додо. 

На първата сесия обаче докторантът Майкъл Коен насочи строго предизвестие, че няма граници за това до каква степен може да стигне изкуственият разсъдък.

Той сподели: " Мисля, че мрачният сюжет е реален, тъй като изкуственият разсъдък се пробва да бутилира това, което прави хората специфични, което докара до това, че хората изцяло трансформираха лицето на Земята.

Така че, в случай че успеем да осезаем това в технологията, тогава, несъмнено, тя ще съставлява тъкмо толкоз огромен риск за нас, колкото сме представлявали за други типове, като додо е един от образците.

Прогнозите за съдния ден имат тревожни паралели със сюжета на научнофантастичния блокбъстър " Матрицата ", в който човечеството е подчинено на интелигентни машини.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР