US протекционизмът удря най-много Франция и ГерманияМеждународният валутен фонд (МВФ)

...
US протекционизмът удря най-много Франция и ГерманияМеждународният валутен фонд (МВФ)
Коментари Харесай

Светът обеднява заради търговската война САЩ-Китай

US протекционизмът удря най-вече Франция и Германия


Международният валутен фонд (МВФ) предизвести, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай рискува да направи света “по-бедно и по-опасно място ”, съобщи Би Би Си.

В оповестения през днешния ден отчет на МВФ “Перспективи за развиване на международната стопанска система ” се споделя, че пълномащабен спор в търговията сред Вашингтон и Пекин ще заплаши доста икономическото възобновяване. През последните месеци двете топикономики си постановиха взаимни мита върху артикули за милиарди долари, които ще ударят растежа им през 2019 година

Сред най-тежко засегнатите страни от US протекционизма ще бъдат Франция и Германия, която е мотор на еврозоната, добавя основаният във Вашингтон фонд. Това ще стане, в случай че администрацията на Доналд Тръмп извърши заканата си да наложи 25% мита върху всички вносни коли.

В разбора си МВФ понижи прогнозата за растежа на международния БВП за 2018 и 2019 година от 3,9 на 3,7%. Най-много тази наклонност ще се усети в Латинска Америка, Близкия изток (особено в Иран), както и елементи от Европа и в Турция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР