US Open, втори кръгВиктория Азаренка – Марта Костюк 6-2, 6-3Виктория

...
US Open, втори кръгВиктория Азаренка – Марта Костюк 6-2, 6-3Виктория
Коментари Харесай

Азаренка е в трети кръг след убедителен успех над Костюк


US Open, втори кръг

Виктория Азаренка – Марта Костюк 6-2, 6-3

Виктория Азаренка доближи до трети кръг на US Open откакто отстрани международната №65 Марта Костюк. Белорускинята сподели съмнения малко преди финалната линия, като при 5-1 позволи пробив и пропиля два следващи мачбола, само че все пак не остави подозрение в превъзходството си и стигна до изцяло подобаващ триумф.

Нейна съперничка в идната фаза ще бъде победителката от конфликта сред Паула Бадоса и Петра Мартич.

Костюк имаше предимство във връзка с асовете (3-1) и уинърите (23-13), само че за сметка на това Азаренка направи по-малко двойни (3-5) и непредизвикани неточности (14-31). Двукратната шампионка на Australian Open завоюва 60% от точките си на първи сервис (25/42) и осъществя пет от деветте си брейкпойнта (56%), до момента в който нейната съперничка се възползва от единствено два от деветте си шанса за пробив (29%).

В началото на мача сервисът на Азаренка затрудняваше съществено Костюк, като в това време някогашната №1 атакуваше доста точно с бекхенд. Това ѝ оказа помощ да пробие в четвъртия гейм, след което да избави три брейкпойнта и да усили задатъка си на 4-1. Костюк редуцира пасива си, само че по-късно отбранителният метод, подхванат от Азаренка, се отплати. Бившата №1 избави точка за пробив и завоюва подаването си, след което приключи сета с нов брейк за 6-2.

В началото на втората част си пролича доста по-големият опит на белорускинята в сходни дуели. Сетът изобилстваше от дълги разигравания, в които Азаренка сподели доста повече самообладание и самообладание, до момента в който Костюк опитваше да бъде нападателна и да трансформира ненадейно темпото на разиграванията. Това докара до голям брой непредизвикани неточности от страна на украинката и два следващи пробива на Азаренка, която след това запази преднината от четири гейма при 5-1.

Двубоят изглеждаше завършил, само че Костюк върна един от пробивите, след което избави два мачбола и редуцира пасива си на 5-3. Това обаче не тормози Азаренка и тя завоюва идващото си подаване, оформяйки крайното 6-2, 6-3 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР