Уругвайският изпълнител Хорхе Дрекслер триумфира на церемонията за наградите Грами

...
Уругвайският изпълнител Хорхе Дрекслер триумфира на церемонията за наградите Грами
Коментари Харесай

Росалия триумфира на наградите "Грами" за латино музика

Уругвайският реализатор Хорхе Дрекслер победи на церемонията за премиите " Грами " за латино музика в Лас Вегас, като завоюва шест оценки от седем номинации и победи считания за любимец пуреториканец Бед Бъни, съобщи Асошиейтед прес.

Втората изненада на церемонията бе, че " Motomami (Digital Album) " на Росалия сграбчи наградата за албум на годината.  

" Нямате визия какъв брой ненадейно е всичко това за мен ", показа Дрекслер, когато взе премията за ария на годината за " Tocarte " от албума " Tinta y tiempo ". Уругваецът извършва парчето дружно с испанския рапър Се Тангана.

Виж още: Феновете на Тейлър Суифт в нервност, не могат да се доберат до билети за турнето ѝ

На сцената в " Мандалей бей и казино " в Лас Вегас  обаче Дрекслер изпя " Tocarte " с английския артист Елвис Костело. Той посвети оценката си " на всички, които вършат ърбан музика на испански ".

Бед Бъни, който не участва на церемонията, имаше най-вече номинации - 10.

Той въпреки всичко взе оценки в категориите за ърбан музика: най-хубаво фюжън/ърбан осъществяване за " Titi me pregunto " ; най-хубаво регетон осъществяване за " Lo siento BB:/ ", в което вземат участие Таини и Хулиета Венегас; най-хубава рап/хип-хоп ария за " De museo " ; най-хубаво ърбан парче за " Titi me pregunto " ; и най-хубав албум с ърбан музика за " Un verano sin ti ", който беше номиниран за статуетка и в категорията за албум на годината.

Видимо сюрпризирана от спечелването на наградата за албум на годината на премиите " Грами " за латино музика, певицата Росалия сподели, че " Motomami " е тавата, за която е трябвало да се бори най-вече да направи, само че " ми достави най-голяма наслада ".

Тя благодари на Латинска Америка, Испания, нейния екип и на " любовта на живота ми ", като гледаше към седналия на първия ред пуерторикански актьор Рау Алехандро.
 
Росалия завоюва също отличие за най-хубав албум с различна музика за " Motomami ". Тя извърши " Hentai ", " La Fama " и летния си шлагер " Despecha ".

Хорхе Дрекслер завоюва " Грами " за латино музика и в категориите за най-хубава поп ария за " La guerrilla de la concordia ", за най-хубава различна ария за " El dia que estrenaste el mundo ", за най-хубав албум за " Tinta y tiempo " и най-хубава ария на португалски език за " Vento sardo " с Мариса Монте.

За първи път в историята на премиите " Грами " за латино музика оценката в категорията за най-хубав нов реализатор бе поделено сред двама души - 95-годишната кубинска певица и авторка на песни Анхела Алварес и 25-годишната мексиканка Силвана Естрада.

В прочувствен миг младата музикантка сподели, че премията за най-хубав нов реализатор " към този момент беше наша ", тъй като множеството от претендентите тази година бяха дами и " още повече, тъй като тук е тази прелестна жена, която ме просълзи, когато я видях ".

Анхела Алварес излезе на сцената, съпроводена от внука си Карлос Алварес, продуцирал едноименния й дебютен албум.

Кристина Агилера се причисли към мексиканския артист Кристиан Нодал за интерпретация на песента им " Cuando me de la gana " от тавата " Aguilera ", отличена за най-хубав обичаен поп вокален албум.

Певицата от еквадорски генезис, чийто предходен албум на испански беше " Mi reflejo " от 2000 година, сподели, че от този момент е копнеела да направи още един на този език.
                    
Колумбийската звезда Себастиан Ятра завоюва втората латино " Грами " в кариерата си за " Dharma " в категорията за най-хубав поп вокален албум.

Той беше отличен и за поп ария за " Tacones rojo ", която извършиха дружно с Джон Леджънд.

Изображение: Getty Images


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР