Уругвай приземи домакина Русия след категорична победа с 3:0 и

...
Уругвай приземи домакина Русия след категорична победа с 3:0 и
Коментари Харесай

Уругвай приземи Русия и спечели група А

Уругвай приземи домакина Русия след безапелационна победа с 3:0 и завоюва първото място в група А. Двукратният международен първенец записа трети триумф от три мача и приключи груповата фаза с цялостен актив от девет точки и голова разлика 5:0.

Уругвай стартира доста нападателно мача и стартира да обстрелва вратата на руснаците още от първата минута. Бързите дейности в офанзива на двукратните международни първенец овреме започнаха да основават съществени проблеми за домакините.

Поредната такава докара до разкриване на резултата след 10 минути игра. Суарес проби отляво и опита пас към Кавани. Подаването беше пресечено, само че Родриго Бентанкур стигна пръв до топката и беше фаулиран от Юри Газинский, който направи недомислен шпагат на границата на наказателното поле. Суарес се зае с осъществяването на свободния удар и изненада Игор Акинфеев с удар по земята във вратарския ъгъл.

Руснаците имаха късмет да изравнят единствено две минути по-късно. След високо подаване от дълбочина Артьом Дзюба смъкна по превъзходен метод топката за Черишев, който незабавно стреля. Изстрелът му обаче попадна право в ръцете на играещия стотния си мач за Уругвай Фернандо Муслера.

В средата на полувремето южноамериканците удвоиха задатъка си след благополучен рикошет. Левият бек Диего Лашалт, който стартира титуляр и изигра доста мощен мач, шутира от отдалеченост с левия крайник. Топката се отби в крайници на Черишев и се насочи неспасяемо за вратаря в близкия ъгъл.

След половин час игра уругвайците пропуснаха чудесна опция за трети гол. Бентанкур беше изведен очи в очи с Акинфеев, само че не съумя да го преодолее. След това и защитник в бяло се намеси уверено, с цел да попречи на Кавани да направи добавка.

В 36-ата минута възможностите на Русия да се пребори за първото място в групата бяха прекършени след втори жълт картон на Игор Смолников. Защитникът, който получи първия си картон девет минути по-рано, фаулира жестоко откъсващия се на скорост Лашалт и закономерно беше изпъден. Това принуди Черчесов да смени най-резултатния си състезател - Черишев, с цел да запълни дупката в защита с Марио Фернандес.

С два гола задатък и човек повече на терена Уругвай умерено контролираше играта. Южноамериканците нямаха терзания в отбрана, а в офанзива чакаха възможностите си да пробият на скорост и да нанесат трети удар.

В 65-ата минута се откри добра обстановка пред Кавани, който беше изведе от Нандес в наказателното поле. Нападателят на ПСЖ обаче се забави, след което реши да си изпроси дузпа, каквато вярно не беше отсъдена.

Шест минути по-късно и домакините имаха искания за нарушаване в наказателното поле. След консултация със системата за видеоповторение реферът Маланг Диедиу остави играта да продължи.

Русия правеше опити да стигне до гол, само че доста мъчно стигаше до положения. Четвърт час преди края Дзюба се освободи добре на границата на наказателното поле, само че по-късно насочи извънредно неакуратен шут с левия крайник.

В последните минути Акинфеев направи няколко отлични спасявания, които предотвратиха трето попадение. В добавеното време обаче и той беше беззащитен. Годин стреля с глава след центриране от корнер, Акинфеев съумя да избави, само че топката попадна в Кавани, който от близко я довкара във вратата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (302)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР