Уругваецът Густаво Пойет е новият наставник на Бордо. Той наследява

...
Уругваецът Густаво Пойет е новият наставник на Бордо. Той наследява
Коментари Харесай

Известно име ще решава за Джонатан Кафу

Уругваецът Густаво Пойет е новият ментор на Бордо. Той наследява Жослен Гурвенек, който беше уволнен за слаби резултати. Бившият полузащитник на Челси и Тотнъм напусна предходната си треньорска позиция в китайския Шанхай Шенхуа през септември.

Гурвенек си потегля от Бордо след единствено две победи в последните 13 мача, 12-о място в класирането, единствено с 4 точки повече от застрашените от изпадане тимове. Помощник на Пойет ще бъде Маурисио Такиро, заяви Бордо на своите страници в обществените мрежи.
Ancien joueur de Gustavo Poyet, Romain Vincelot détaille le profil du nouveau coach de Bordeaux https://t.co/wEDE2N6lre
— France Football (@francefootball) January 22, 2018

Уругваецът към този момент е въз основата на клуба и се среща със обстановката, като ще получи скоро и договорите на футболистите, с цел да знае кой в каква обстановка е.

Медиите в Аквитания настояват, че бразилското крило Малком желае да си тръгне, защото за него има интерес от британските Арсенал и Тотнъм. Новият треньор на Бордо обаче би трябвало да го убеди, че е добре да остане. Пойет би трябвало да реши и проблема с някогашния футболист на Лудогорец Джонатан Кафу, който беше изваден от групата за последните два мача и беше умишлен, че се държи неетично поради едно клипче във обществените мрежи.
The video (below) has enraged Bordeaux fans, who are unhappy with the club's lowly position in Ligue 1. Otavio and Cafu also in trouble. pic.twitter.com/ywfR8OhIki
— Robin Bairner (@RBairner) January 17, 2018

Гус Пойет, който се преборил за мястото със сърбина Синиша Михайлович и с белгийския експерт Мишел Прюдом, усилва задграничното наличие измежду треньорите във Франция. Унай Емери (Пари Сен Жермен), Клаудио Раниери (Нант), а до неотдавна Оскар Гарсия и Марсело Биелса са задграничните експерти в Лига 1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР