Урок по самозащита за жени ще бъде проведен тази събота.

...
Урок по самозащита за жени ще бъде проведен тази събота.
Коментари Харесай

Жени се учат на самозащита в Пловдив

Урок по самоотбрана за дами ще бъде извършен тази събота. Инициатор е Асоциацията на студентите-медици в Пловдив (АСМ - Пловдив) в партньорство с Европейската ВингТчун Организация. Урокът ще се организира сред 10 и 13 часа в подготвителната зала на пловдивската ВингТчун школа на ул. "Райко Даскалов " 2 и ще бъде изнесен то основния инструктор за страната и формален представител на ЕВТО - Станислав Багалев, който е занаятчия по ВингТчун. 
Събитието е част от самодейността на АСМ - Пловдив отдадена на 25 ноември - Международния ден за битка с насилието над дами. Този ден е разгласен за подобен с Резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации от 17 декември 1999 г. 
Статистиките сочат, че в България всяка четвърта жена е жертва на домашно принуждение, а съгласно отчет на фондация " Партньори - България " от септември 2016 година цифрата е още по-притеснителна - една от три дами търпи ежедневно принуждение у дома. Ние от АСМ-Пловдив каним всички дами да посетят урока, с цел да се преборим дружно с насилието вкъщи, зоват уредниците.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР