Ураганният вятър в Бургас блокира пътища и остави 30 населени

...
Ураганният вятър в Бургас блокира пътища и остави 30 населени
Коментари Харесай

Бурята в Бургаско: Най-тежко остава положението в община Руен

Ураганният вятър в Бургас блокира пътища и остави 30 обитаеми места в община Руен без електричество. Стотици сигнали са получени за паднали дървета и закъсали коли, поради преваляванията от сняг в региона на Малко Търново. Силните пориви напразно провокираха 5-метрови талази и заляха плажната линия и наводниха заведения.

Северният плаж в Бургас е залят от морето. Вълнението през днешния ден е 5 бала, а вълните доближават до 6 метра. Наводниха се и някои от крайбрежните заведения, които работят целогодишно. Иначе през днешния ден денем ситуацията в региона остана усложнена - стотици паднали дървета, затворени останаха Обзорски и Дюленски проход, а по пътя Бургас-Малко Търново имаше закъсали коли. Заради мощните ветрове и снеговалежи в някои елементи на региона беше образуван действен щаб.



Едно от кръговите кръстовища в града остана затворено за придвижване през целия ден, поради откъсната и висяща ламарина от покрива на 60-метров хотел. Екип алпинисти отстраниха отчупеното от фасадата парче. Днес скоростта напразно доближиха 110км/ч, като се чака на следващия ден вятърът да утихне.

Лошото време в композиция с ураганни ветрове провокираха високите талази на Северния плаж в Бургас. Следа от линията няма, защото се е сляла с морето. Вълните потопиха душове, шезлонги и пейки, а водата заля някои заведения.



Най-тежка е обстановката в Община Руен, където 30 села са без ток, а снежната завивка доближи 40 см. Силният вятър събори стълбове, а през целия ден екипи на електроразпределителното сдружение работеха по премахване на повредите.

По пътя за граничния пункт с Турция имаше закъсали коли, а няколко рейса изчакваха да се освободи пътя от паднали дървета. През целия ден остана затворен Обзорския и Дюлинския проход, поради образувалата се снежна завивка. От Областната администрация в Бургас ще изискат да бъде преустановен договорът на пътноподдържащата компания " БГ Нова ", поради несправяне с работата.

" Имахме сигнали, че има проблем с тази компания. Преди към 2 седмици беше щаба. Опитахме се да ги отстраним. Според мен е хубаво, че обстановката е при започване на зимата, тъй че се надявам от министерството да реагират незабавно, да прекратят контракта, с цел да може да се подписа контракт с компания, която може да си извършва отговорностите ", сподели Пламен Янев, регионален шеф на Бургас.

Репортер: Елеана Цанова
Кадри: Елеана Цанова, Радостин Любомиров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР