Ураганът Майкъл“ набира мощУраганът Майкъл“, който губернаторът на Флорида Рик

...
Ураганът Майкъл“ набира мощУраганът Майкъл“, който губернаторът на Флорида Рик
Коментари Харесай

Ураганът „Майкъл“ набира мощ

Ураганът „ Майкъл “ набира мощност
Ураганът „ Майкъл “, който губернаторът на Флорида Рик Скот дефинира като "чудовищен", се ускори и в този момент се класифицира като вихър от второкласен, а скоро силата му може да се усили.

Очаква се бурята да доближи крайбрежията на Флорида преди обяд в сряда, 10 октомври, със мощни ветрове със скорост над 150 км/ч тук-там и проливни дъждове в продължение на идващите два, три дни.

„ Днес ще почувстваме първите удари. От десетилетия не сме виждали нещо сходно “, казаРик Скот. Той предвижда, че „ Майкъл “ ще бъде най-разрушителният вихър през последните няколко десетилетия.

По пътя на урагана са маркирани ветрове от към 155 километра в час. Предупреждения са издадени в няколко града в щата Флорида. След него ураганът ще порази Джорджия и Южна и Северна Каролина.

Властите приканват жителите да се запасят с храна и вода, лекарства за незабавна помощ, зарядни за мобилните телефони, както и да се осведомят къде са най-близките пространства за заслон. Във Флорида са издадени заповеди за наложителна евакуация на бариерни острови, мобилни жилища и ниско ситуирани региони.

В момента ураганът се намира на към 640 км от континенталната част на Съединени американски щати.

Междувременно българското Министерство на външните работи предлага на всички български жители, намиращи се в регионите, през които се чака да премине стихията, да се осведомят за развиването на обстановката и да следват прецизно напътствията на локалните управляващи.

При нужда от подпомагане, наши сънародници могат да се свържат с посолството във Вашингтон на телефон: [b]+1 (202) 387-5770[/b] или [b]+1 (202) 387-0174[/b], да потърсят подпомагане от най-близкото посланичество на друга държава-членка на Европейски Съюз или най-близкия пункт на Червения кръст. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР