Ураганът Хилари се насочва към САЩ, носейки дъжд и ветрове със скорост от 145 мили в час за цялата година, казват синоптиците

...
Хилари се насочваше към Долна Калифорния в петък, заплашвайки да
Коментари Харесай

Хилари се насочваше към Долна Калифорния в петък, заплашвайки да причини „значителни наводнения“ на части, заедно с югозападната Съединените щати, съобщи Националният център за ураганите на САЩ (NHC).

Изображение: тихоокеанското крайбрежие на Мексико, където проливните дъждове и силните ветрове могат да доведат до бурни вълни

Очаква се Южна и съседните Невада и Аризона да понесат тежестта на валежите, с „възможни редки и опасни наводнения“, предупреди агенцията в петък.

Части от Южна Калифорния са поставени под ниво четири на предупреждение за прекомерен дъжд за първи път от създаването на системата за предупреждение. Четвърто ниво е с най-висок клас.

Ураганът, който беше повишен до четвърта категория през нощта срещу петък, се насочи на запад и северозапад с около 10 мили в час (17 км/ч) следобед, местно време, но се ограничи максимални постоянни ветрове от близо 145 мили в час, каза центърът.

Той все още ще бъде ураган, когато се приближи до Баха през уикенда, но е вероятно да отслабне до тропическа буря, преди да достигне Южна Калифорния в неделя следобед, каза агенцията.

Прочетете още:
Защо Калифорния има такова екстремно време?
Смъртоносната гореща вълна в САЩ ще се разшири, за да обхване голяма част от Америка, тъй като са издадени предупреждения

Ако така че това ще бъде първата подобна буря в Калифорния от 1939 г. насам.

Националната метеорологична служба на САЩ предупреди хората в югозападната част на страната, особено в части от Южна Калифорния и Южна Невада, да очакват „значителни и редки въздействия“ този уикенд и в началото на следващата седмица.

NHC издаде наблюдение на тропически бури за части от Южна Калифорния, първото за тази част на Съединените щати.

Центърът предупреди за големи вълни и крайбрежни наводнения от буря по протежение на западния полуостров Долна Калифорния в Мексико.

По-рано този месец: Възможни торнада, наблюдавани над щата Ню Йорк

Очакват се валежи от три до шест инча (7,6 см до 15 см) райони на Южна Калифорния и Южна Невада.

Проливните дъждове правят ярък контраст с изгарящите температури, наблюдавани напоследък в региона.

Изображение: Ураганът Хилари, край Мексико и южното тихоокеанско крайбрежие на САЩ. Снимка: NOAA чрез AP

Финикс видя рекордна гореща вълна миналия месец, причинена от „топлинен купол“ от застоял въздух, който се задържа над западните Съединени щати в продължение на седмици, съобщи Националната метеорологична служба.

Десетки милиони американци бяха под наблюдение и предупреждения за горещини.

Пустинята в Долината на смъртта в Калифорния отбеляза 53C (128F) в средата на юли, сред най-високите температури, регистрирани на Земята през последните 90 години.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР