Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 –

...
Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 –
Коментари Харесай

Здравното министерство иска да закупи 400 нови линейки


Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година разгласи процедура за даване на безплатна финансова помощ по „ Регионална здравна инфраструктура “. Тя се осъществя в границите на Приоритетна ос 4 на ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството оперативна стратегия.

Бенефициент на безвъзмездната финансова помощ на обща стойност 163,5 млн. лева е Министерство на здравеопазването.

В рамките на крайния период на процедурата - 30.03.2018 година, Министерството на здравеопазването ще кандидатства за закупуване на 400 коли за спешна помощ, оборудвани със модерна здравна инсталация, и за възобновяване на 27 центъра за незабавна здравна в регионалните градове с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа.

С осъществяването на плана се чака изцяло реформиране на незабавната здравна помощ, с което ще се усъвършенства доста качеството на здравната услуга и ще се обезпечи по-ефективна здравна инфраструктура. Всички лица на територията на България ще имат равнопоставен достъп до здравна помощ при незабавни положения в сходство с най-хубавите европейски практики и условия за своевременност, достатъчност, качество и сигурност. /bgnes.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР