Управляващият директор на Международния валутен фонд заяви, че е на

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд заяви, че е на
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева е готова за втори мандат в МВФ

Управляващият шеф на Международния валутен фонд съобщи, че е " разполагаем " за втори петгодишен мандат отпред на основаната във Вашингтон финансова институция, малко откакто получи поддръжката на европейските финансови министри, съобщи Агенция Франс Прес.


" Не се кандидатирам, с цел да заставям хората да ме изберат, а се върша разполагаем да послужвам, в случай че хората желаят да послужвам ", съобщи ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева в изявление по видеовръзка преди речта си в английския град Кеймбридж.

" Бих донесла на тази работа решимостта Фондът да бъде институция, която се опира напред в решаването на най-предизвикателните проблеми, пред които сме изправени ", сподели тя.

Тези провокации включват стимулиране на продуктивността и растежа, " тъй че повече хора да имат по-добър късмет ", справяне с нарасналите след пандемията равнища на дълга и преобразяване на МВФ в " по-приобщаващ и по-представителен, тъй че да се употребява с доверието на нашите членове и хора ", добави тя.

МВФ публично започва процеса на асортимент на идващия си началник в сряда, ден откакто финансовите министри на Европейския съюз (ЕС) поддържаха Георгиева.

Подкрепата на Европейски Съюз може да се окаже от решаващо значение за Георгиева, защото европеец ръководи Фонда от основаването му през 1944 година заради противоречиво, импровизирано съглашение, съгласно което в предишното европейски жител е управлявал МВФ, а американец - Световната банка.

Като се има поради голямото въздействие, което Европа упражнява върху процеса на номиниране, известието на Европейски Съюз внезапно понижава вероятността за триумф на други лица, чиито имена се свързват с тази роля, като Паскал Донохоу, министър на обществените разноски на Ирландия.

МВФ съобщи, че желае процесът да завърши до края на април, много преди края на сегашния мандат на Георгиева на 30 септември 2024 година

В речта си в Кингс Колидж, Кеймбридж, Георгиева прегледа в дълготраен проект провокациите и опциите пред международната стопанска система и посочи аргумента, че политиците би трябвало да поправят " запазването на високото икономическо тъждество ".

В квалифицираните си бележки тя акцентира три предпочитани области за дълготрайни вложения: климат, изкуствен интелект и стимулиране на финансовите потоци в Африка.

В речта си Георгиева съобщи, че неконтролируемото изменение на климата " ще бъде пагубно " за планетата, само че настоя, че " решителните политически дейности " през това десетилетие могат да оказват помощ на света да реализира неутрална във връзка с въглеродните излъчвания стопанска система.

" Осъзнавам, че прекосяваме през доста сложен интервал, бяхме наранени от потрес след потрес след потрес ", сподели Георгиева преди речта.

" Така че, когато се вземат решения за систематизиране на ресурсите, това е в изключително сложен миг ", сподели тя.

" Моята цел в работата на Фонда е да дава най-хубавата рекомендация за това по какъв начин да се балансират тези разнообразни типове напън и по какъв начин това да стане по най-отговорния метод за бъдещите генерации ", добави тя.

Георгиева съобщи, че МВФ е бил " сюрпризиран " от устойчивостта на международния напредък през тази година, макар решението на доста централни банки да покачат лихвените проценти, с цел да се оправят с инфлацията.

В Съединени американски щати Федералният запас увеличи лихвените проценти до 23-годишен връх, защото се бори с инфлацията, която остава над дълготрайната му цел от два %.

" Икономиките със мощни основи се показват по-добре ", сподели тя и добави: " Това се отнася и за Африка. "

" Виждаме, че в Африка някои стопански системи се оправят сносно поради мощните основи, поради вложението в верните неща, вложението в хората, в качествена инфраструктура, в цифровата стопанска система ", сподели тя.

" И това, което желаеме от МВФ, е да използваме уговорката си, стратегиите си и политическите си задължения, с цел да подтикваме този фундаментален прогрес, изграждайки мощна основа за бъдещето в Африка. "

Георгиева съобщи, че предизвикването пред МВФ е да преодолее разликите сред " мощните " африкански стопански системи като Кот д " Ивоар и Бенин и някои други страни на континента.

" Това, което желаеме, е да изведем Африка нагоре, тъй че разликата в резултатите сред най-добре и най-зле представящите се страни да се свие ", сподели тя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР