Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви в

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви в
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева, МВФ: Глобалната икономическа перспектива се влоши от април насам



Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи в понеделник в Давос, че световната икономическа вероятност се е влошила от април насам, когато МВФ за последно показа своите макро прогнози.

Според нея вероятността пред международната стопанска система се в влошила през сегашния месец, откакто през април МВФ намали прогнозата си за напредък на Брутният вътрешен продукт за 2022 година и за 2023 година заради войната в Украйна, забавянето на китайската стопанска система и световните ценови шокове, изключително във връзка с храните, сподели тя.

" За къс интервал от време хоризонтът притъмня ", означи Георгиева.

През април МВФ намали прогнозите си за растежа на Брутният вътрешен продукт в световен проект до 3,6% през тази и през идната година.

Г-жа Георгиева също по този начин означи по време на Световния стопански конгрес в Давос, че не чака световна криза, само че също по този начин не може да изключи такава. Попитана дали чака криза, тя сподели: " Не, не в този миг. Това не значи, че е изключено ".

В обява в блог преди събитието шефът на МВФ сподели, че световната стопанска система е изправена пред " най-голямото тестване от Втората международна война ", като нашествието на Русия в Украйна утежнява остатъчните стопански последствия от рецесията с Covid-19, потискайки икономическия растежа и довеждайки инфлацията до най-високи равнища от няколко десетилетия насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР