Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова за

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова за
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева призовава за решителни политики за борба с опасното раздалечаване на икономиките

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева прикани за решителни ограничения за битка с " рисковото раздалечаване " на иконимиките в изказване на извършената през вчерашния ден виртуална среща на министрите на финансите и шефовете на централните банки на страните от Г-20, се оповестява в изказване на МВФ, представено от Българска телеграфна агенция.

Кристалина Георгиева поздрави италианското председателство и означи, че " първите предупредителни сигнали " за последвалите човешки нещастия и дълбока криза са били видни още на срещата в Рияд преди година.

" Днес, с помощта на напредъка в процеса на имунизиране и вашата постоянна и решителна парична политика и фискални дейности, международната стопанска система е при започване на своето възобновяване. Перспективите за напредък за тази година, заздравен от забележителните по мярка спомагателни тласъци в някои от огромните стопански системи, са за растеж на международната стопанска система, който може да надвиши даже 5,5 %, който прогнозирахме през януари ", акцентира тя. Но " несигурността остава извънредно висока, защото занапред следва имунизациите да ни оказват помощ да преодолеем нови талази на инфекции и разновидности на вируса ", предизвести ръководещият шеф на МВФ.

" Междувременно стартира да се обрисува рисково раздалечаване както сред, по този начин и в границите на обособените стопански системи. На зараждащите пазари и в развитите страни, като се изключи Китай, до 2022 година предвиждаме загуби на приход на глава от популацията до 22 % по отношение на 13 % в развитите стопански системи. Прогнозираме също по този начин, че единствено половината от страните, които преди рецесията бяха в развой на доближаване на нивата на приходите с тези на развитите страни, ще продължат да следват тази траектория на развиване в интервала 2020-2022 година ", като най-тежко наранени от загубата на работни места са били младежите, нискоквалифицираните и дамите.

" Не можем да забравим и голямата опасност, обвързвана с изменението на климата ", акцентира шеф Георгиева, като добави, че са нужни " безапелационни и решителни дейности ". На първо място и най-важно за възобновяване е належащо " ускорение на темпа на имунизиране в целия свят ", с интернационално взаимоотношение за ускорение на производството и обезпечаването на ваксини допустимо най-бързо във всички точки на света.

На второ място е нужна " решителност за даването на животоспасяваща помощ на фирмите и семействата, съгласно опциите и изискванията в обособените страни, до момента в който изходът от рецесията не стане необратим ". " Необходимо е да бъдем готови и за рисковете и възможните нежелани последствия на последователното отдръпване на политическите ограничения за поддръжка, което евентуално ще докара до повишение на банкрутите и финансовите разтърсвания, в това число и изключително висока волатилност на финансовите пазари ", предизвести тя.

Трето, належащо е усилване на поддръжката за уязвимите страни. МВФ и Световната банка работят с страните за " реализирането на решителни промени за повишение на прозрачността и устойчивостта на задълженията и разширение на преференциалното финансиране ", акцентира тя, като означи, че би трябвало да се употребяват всички налични принадлежности.

" На последно място, позволете ми да загатна нуждата от синхронизиране на потреблението на обществени средства с задачата за построяването на стабилно на промените на климата, цифрово и приобщаващо бъдеще ", съобщи ръководещият шеф на МВФ, като изрази поддръжка за " предлагането на председателството по отношение на световните опасности, произлизащи от изменението на климата, и въвеждането на екологичното данъчно облагане ".

" Окуражена съм и от новия подтик за модернизиране на интернационалната данъчна система за по-доброто й адаптиране към стопанските системи на 21-ви век, в това число в поддръжка на задачата за приобщаващо развиване. Можете да разчитате на нас в напъните си за реализиране на всички свои най-важни цели ", акцентира шеф Георгиева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР