Управляващите в Швеция социалдемократи ще решат в неделя дали да

...
Управляващите в Швеция социалдемократи ще решат в неделя дали да
Коментари Харесай

Шведските социалдемократи ще решат в неделя дали поддържат кандидатура на тяхната страна в НАТО


Управляващите в Швеция социалдемократи ще решат в неделя дали да поддържат кандидатурата на страната си за член на НАТО, съобщи Франс прес, като се базира на представител на социалдемократите. " Партията ще разгласи позицията си на 15 май ", сподели говорителката Джулия Грабе, представена от Българска телеграфна агенция.

Ако социалдемократите поддържат концепцията Швеция да влезе в НАТО, това ще е огромен поврат в курса, следван до момента от партията на премиерката Магдалена Андершон, и това ще проправи пътя към кандидатурата на Швеция, означават анализатори. Одобрението на социалдемократите ще обезпечи огромно болшинство в шведския парламент в поддръжка на участието на страната в атлантическия алианс.

Швеция и прилежаща Финландия от десетилетия са отвън всевъзможни военни съюзи. От основаването на НАТО социалдемократите бяха основната политическа мощ в Швеция, която се противопоставяше на присъединение на страната към НАТО. Тази линия бе доказана и на последния си конгрес на партията през ноември, но  настройките се трансформираха след началото на съветската инвазия в Украйна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР