Управляващите успяха ловко да преметнат журналистическата гилдия през лятото и

...
Управляващите успяха ловко да преметнат журналистическата гилдия през лятото и
Коментари Харесай

Ремонтът на парламента е пунта мара

Управляващите съумяха изкусно да преметнат журналистическата колегия през лятото и да лишат медиите от достъп до действителна информация. Това демонстрира действителността към днешна дата – работата на депутати и публицисти в някогашния Партиен дом добива все по-голяма рутина, а ремонт в титулярната постройка на Народното събрание нито се чува, нито се вижда. 

Още през август властта анонсира, че депутатите ще организират съвещанията си още веднъж в някогашния Партиен дом. Преместването се наложи поради потребност от сериозен ремонт на историческата постройка с надпис " Съединението прави силата ". Въпросният ремонт щял да продължи най-малко 3 години. Засега обаче той даже не е почнал.

„ Никакъв ремонт не е почнал, дори проучване не са създали. Пунта мара е ”, заяви пред Lupa.bg  ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. 

„ Всичко е пунта-мара, прахуляк в очите на медиите. Нали ви е ясно, че депутатите няма да се върнат в „ Съединението прави силата ”...? Целта беше ясна – да закотвят публицистите в Партийния дом и да им запушат устите ”, разяснява пред Lupa.bg и различен народен представител от опозицията.

Удобството на Партийния дом се състои в това, че депутатите могат умерено да се договарят по кабинетите, където публицистите нямат никакъв достъп до тях и даже пиле не може да прехвръкне.

„ Всичко, което виждате в репортажите от Народното събрание, са следени изявления по определени тематики. Никаква информация отвън дневния ред на властта не се позволява... ”, акцентира чиновник в новата постройка на националните избраници. 

Преди няколко дни и от Offnews насочиха публично питане до Народно събрание, с цел да схванат до каква степен е стигнал ремонтът и по какъв начин по този начин в постройката към момента работят чиновници на администрацията на Народното събрание, в случай че ремонтът бе необорим като „ извънредно належащ ”. В отговора на институцията обаче към този момент не се загатва за „ приключване на фреон или заплаха от повреди, ” какъвто бе първичният мотив.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР