Управляващите са решили да захвърлят в кофата волята на народа,

...
Управляващите са решили да захвърлят в кофата волята на народа,
Коментари Харесай

ДБГ призова президента да наложи вето на Изборния кодекс

Управляващите са решили да захвърлят в кофата волята на народа, изразена ясно на референдума преди 3 години. Тук е моментът да бъде наложено несъгласие от президента Румен Радев .

Така ръководителят на „ Движение България на жителите “ Димитър Делчев разяснява пред Българска национална телевизия измененията в Изборния кодекс, с които се отсрочва за неопределен срок електронно отдалечено гласоподаване и се лимитира машинното.

Това е закон срещу хората и срещу честните избори. Затова ние от ДБГ призоваваме президентът Радев да наложи несъгласие, в случай че бъде дефинитивно признат в този му тип.

По отношение на високите цени на тока за бизнеса Делчев съобщи, че сега от ДБГ събират обстоятелства и ще изпратят сигнал до Европейската комисия за неналичието на същински свободен пазар на електрическа енергия.

Българската енергийна борса е всичко друго, само че не и пазар, на който има свободна конкуренция. Тя е скалъпена небрежно, с цел да наподобява на такава, за да се избегне наказателна процедура за несъблюдение на европейските правила, разяснява Делчев. Поискахме от КЕВР до дни да завършат инспекцията за операции на борсата, провокирана вследствие на 350% скок на цените, съобщи Делчев.

Той съобщи, че е твърдо срещу построяването на АЕЦ Белене по замисления метод като корупционна договорка.

Вчера Борисов сподели, че е изменничество, в случай че дадем газопреносната мрежа на частник, обаче не е изменничество в случай че дадем АЕЦ Белене на китайци или руснаци, по този начин ли, попита реторично водачът на ДБГ.

Защо газопреносната мрежа на България да е част от националната сигурност, а една нова атомна централа да не е, продължи с въпросите Делчев. Той акцентира, че санкцията на Европейска комисия от 77 млн. евро е поради отхвърли на ГЕРБ да позволен на пазара на газ разнообразни от Русия снабдители, което е довело до по-високи цени за всички.

По отношение на цената на водата Делчев съобщи, че не е почтено хората да заплащат сметките за корупционните схеми във ВиК сдруженията в цяла България. Цените на водата се покачват, а обещаните вложения за по-качествена вода не се извършват и това се вижда от увеличаващите се загуби на вода по мрежата, добави той.

Делчев уточни като образец Шумен, където преди година цената е нараснала, хората са надплатили милиони, а в този момент се оказва, че сдружението е изпълнило едвам 50% от поетите задължения. Областният шеф и кметът на Шумен не са поискали наказателна клауза за нарушаването на ВиК Шумен и с това са ощетили жителите, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР