Управляващите са некомпететни да се справят със системата на здравеопазване,

...
Управляващите са некомпететни да се справят със системата на здравеопазване,
Коментари Харесай

БСП обвини ГЕРБ в некомпетентност за управление на здравеопазването

Управляващите са некомпететни да се оправят със системата на опазване на здравето, това е освен нашата оценка, само че и на европейските институции.
Това сподели националният представител от Българска социалистическа партия доктор Десислав Тасков в декларация от името на група.
„ Уважаеми народни представители, през вчерашния ден излезе отчетът на Европейска комисия за положението на опазването на здравето за 2019 година Изводите от този отчет са стряскащи.
Смятаме,че е належащо да се вземе отношение още в този момент. България има най-голям дял на директните заплащания от пациенти, съвсем три пъти по-висок от Европейски Съюз.
Българите имат най-ниска дълготрайност на живота в Европейски Съюз . Т.е. Живеем нездравословно, имаме неефективно опазване на здравето и умираме най-рано в Европейски Съюз “, уточни още Тасков.
По думите му разноските за опазване на здравето порастват и вършат опазването на здравето недостъпно за хората с по-ниски приходи .
Според него ослепителен образец за положението и разпадът на системата са продължаващите митинги на експертите по здравни грижи и оповестеното преди няколко дни прекъсване на незабавния банкет в педиатричната болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР