Управляващите предлагат отмяна на извънредната епидемична обстановка от 1 април,

...
Управляващите предлагат отмяна на извънредната епидемична обстановка от 1 април,
Коментари Харесай

Управляващите предлагат отмяна на извънредната епидемична обстановка от 1 април

Управляващите оферират анулация на изключителната епидемиологична конюнктура от 1 април, само че резервират правото на здравните управляващи да вкарват съществени противоепидемични ограничения за обособени области или за цялата страна в границите на избран интервал. Това плануват промени в Закона за здравето, импортирани в Народното събрание от депутати от ръководещата коалиция.

Към момента изключителната епидемиологична конюнктура е в действие до 31 март и няма решение на държавното управление за удължаването ѝ.

С препоръчаните промени здравното министерство и районните здравни инспекции ще могат да вкарват базови правила, като отдалеченост, стерилизация, проветряване, носене на маски, образуване на имунизационни пунктове.

Не може обаче да се не разрешава влизане в България, а единствено да се ползват избрани условия, като условие на документ, че човек е имунизиран или преболедувал, или би трябвало да направи проучване. Не може да се лимитира напредването на хората в страната, както и да се стопира работата на публични обекти и услуги.

С отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура също по този начин не се анулират условията за изолираност и карантина при положение на заразяване или контакт с позитивен за Коронавирус.

Законопроектът планува опазване на спомагателните хонорари за медиците на първа линия за интервал от 3 месеца след края на изключителната конюнктура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР