Управляващите партии се отказаха от една ротация - тази в

...
Управляващите партии се отказаха от една ротация - тази в
Коментари Харесай

Комисията за контрол над службите: Отмениха ротацията на председатели

Управляващите партии се отхвърлиха от една ротация - тази в Комисията за надзор над службите за сигурност.

Мнозинството в пленарната зала поправи правилника си за работа, тъй че тази комисия към този момент да има непрекъснат ръководител, а не той да се сменя на всяка сесия.

Поводът е, че от началото на годината отпред на комисията застана националният представител от „ Възраждане “ Николай Дренчев.

В началото на тази година отпред на комисията застана Николай Дренчев от „ Възраждане “

Мотивът, че промяната на ръководителите на комисията за спецслужбите я прави неработеща, докара до офанзива от свои.

„ Аз виждам едни откровени неистини тук в тези претекстове и аз мисля, че те би трябвало да се преработят. Няма да поддържа този план “, акцентира Бойко Рашков от ПП-ДБ, който допреди ротацията беше ръководител на комисията.

„ Г-н Рашков минимум има право да разяснява, тъй като ерата на господин Рашков е на един мракобесен министър на Министерство на вътрешните работи, който влачеше хора “, уточни ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Въпреки словесната престрелка сред Рашков и Пеевски - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи дружно взеха решение – " Възраждане " към този момент няма да управлява комисията.

И Висшият адвокатски съвет прикани Народното събрание да анулира решението си за избор „ заради явната му противоконституционност “

Николай Дренчев от " Възраждане ", който ще се раздели с председателския пост, съзря политически аргументи.

„ Мотивите, че проруската партия " Възраждане " оглавява службите - това е безусловно неуместно. То е на равнище Тик-Ток, в случай че се вършат и би могло да мине, само че не и в Народното събрание “, уточни Дренчев.

Решението комисията за спецслужбите да стане непрекъсната и да няма ротационен ръководител получи " Да " и от болшинството в пленарната зала.

Той добави, че персоналния състав като цяло не е обсъждан

Кой ще е новият ѝ ръководител и от коя политическа мощ ще е той – към момента не е решено.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР