Управляващите и главният прокурор се опитаха да излъжат българите за

...
Управляващите и главният прокурор се опитаха да излъжат българите за
Коментари Харесай

Президентът: Управляващите и главният прокурор се опитаха да излъжат българите

Управляващите и основният прокурор се пробваха да излъжат българите за самодейността и тематиките на чуване в Европейския парламент и бяха изловени в крачка. Това е задоволително съображение да си подадат оставките, съобщи Румен Радев

Показателно е, че дебатът за положението на демокрацията и за върховенството на закона в България се води в Европейския парламент, до момента в който българският парламент отхвърля съществуването на проблем. Това съобщи президентът Румен Радев през днешния ден в отговор на журналистически въпрос. Държавният глава подсети опита на ръководещите и основния прокурор да излъжат българите за самодейността и за тематиките за чуване в Европейския парламент, който „ ги е изловил в крачка ".

По думите на президента единствено това дава задоволително учредения държавното управление и основният прокурор да си подадат оставките. Румен Радев съобщи, че всички българи желаят парите от Брюксел да стигат до жителите, а да не пълнят шкафа на Борисов или на някой различен политик.

Държавният глава акцентира също по този начин, че от дълго време сме подложени на масирана агитация за триумфите на ръководството и за неговата незаменимост като фактор за европейската ни интеграция и развиване. Тепърва следва да бъдат осъзнати мащабите на провалите върху държавността и бъдещето на жителите точно от това ръководство и Европа също стартира да го осъзнава. „ Трябва обаче да ни е ясно, че акцентът върху върховенството на закона ще има последици. Ще стане тъй че греховете на Борисов и заемите на това държавно управление ще се заплащат от идващите държавни управления и идващите генерации ", уточни Румен Радев.



В отговор на въпрос за случилото се през вчерашния ден в постройката на Народното събрание президентът съобщи, че от дълго време има всички условия държавното управление да си подаде оставката и е разумно да има радикализация на митинга. „ Когато обществото сложи ясно своите претенции, само че в подмяна на това хората и протестиращите биват обиждани и неглижирани, даже някои от тях бити, това е естествена реакция. Всяко отсрочване задълбочава рецесията ", добави президентът. Служителите на НСО, извели протестиращите майки от постройката на Народното събрание, са изпълнявали напътствията на ръководителя на Народното събрание, напомни още Румен Радев. По думите му огромният проблем не е в НСО, а в метода, по който се ръководи страната и в производството на нефелни и лобистки закони. Когато едно ръководство не взема решение проблемите на хората и се крие от тях, хората отиват освен това ръководство.

„ Отдавна моля за законодателна смяна, която да почисти главните задания, обсега на деяние, подчинеността и контрола върху НСО. Това съгласно мен е извънредно време да стане ", прикани още президентът.

Румен Радев дефинира признатите от ръководещите промени в Изборния кодекс като опит да се резервира опцията изборите да бъдат манипулирани. По думите му тематиката има и стопански измерения, тъй като решението на народните представители обезсмисля финансирането на машините за гласоподаване. „ Категорично ще наложа несъгласие на този закон. България към този момент се осъзнава и мисля, че няма да одобри поредна операция на изборния развой ", уточни още президентът.

Държавният глава участва на тържествената литургия по случай Празника на вярата, вярата и любовта и Деня на София в храма " Света София ". Румен Радев поздрави с празника всички българи и акцентира, че София е античен град, кръстопът на култури, и би трябвало да се развива с почитание към нашата история и с мисъл към хората. „ Аз съм уверен, че този град на свободни хора ще направи по този начин, че да имаме почтено бъдеще освен за града, а и за всички българи ", съобщи още президентът Румен Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР