Управляващите британски консерватори отстраниха бившия си заместник-председател от парламентарната партия.

...
Управляващите британски консерватори отстраниха бившия си заместник-председател от парламентарната партия.
Коментари Харесай

Торите изключиха свой високопоставен депутат заради „ислямофобски“ изказвания

Управляващите английски консерватори отстраниха някогашния си заместник-председател от парламентарната партия. Причината е, че той отхвърли да се извини за изявлението си, че кметът на Лондон от лейбъристите Садик Хан е следен от ислямисти.


Натискът върху торите на премиера Риши Сунак да подхващат дейности нарастваше след противоречивите изявления на депутата Лий Андерсън, които бяха необятно наказани като расистки и ислямофобски, съобщи Агенция Франс Прес.

Това се случи в интервал на внезапно повишаване на случаите на ислямофобия и антисемитизъм в Обединеното кралство на фона на засилената поляризация след началото на войната в Газа през октомври предходната година.

В десния канал GB News Андерсън съобщи, че " ислямистите " са " открили надзор " над Хан, който е първият мюсюлмански кмет на западна столица, откакто е определен за първи път в Лондон през 2016 година

" Той в действителност е предал нашата столица на своите другари ", добави Андерсън.

Забележките му провокираха рецензии от целия политически набор.

Министърът на бизнеса от Консервативната партия Нус Гани, високопоставеният народен представител Саджид Джавид и членът на торите Гавин Баруел бяха измежду консерваторите, които осъдиха мненията, като Баруел ги назова " подла засегнатост ".

Мюсюлманският съвет на Англия съобщи, че те са " отвратителни " и екстремистки./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР