Управляващата в Румъния Социалдемократическа партия е виновна, че страната продължава

...
Управляващата в Румъния Социалдемократическа партия е виновна, че страната продължава
Коментари Харесай

Управляващите попречили на Румъния да влезе в Шенгенската зона

Управляващата в Румъния Социалдемократическа партия е отговорна, че страната продължава да е отвън Шенгенската зона, съобщи президентът Клаус Йоханис в град Яш, представен от електронното издание „ Романия джърнъл ”. Там той показа книгата си „ EU.RO. Открит разговор за Европа ”. Според Йоханис Румъния е била доста покрай приемането си в Шенгенската зона, само че е блокирана, откакто социалдемократите завоюваха изборите през 2016 година и започнаха да нарушават върховенството на закона.

„ Честно ви споделям, че бяхме доста покрай влизане в Шенгенската зона, само че договарянията бяха спрени, когато Социалдемократическата партия завоюва и стартира да унищожава правосъдната система. Така че... би трябвало да виним тази партия, че не сме в Шенген. И споделям това напълно отговорно, знам какво приказвам. Ако бяхме траяли да укрепваме върховенството на закона, битката с корупцията, през днешния ден щяхме да сме част от Шенгенската зона и нямаше повече да приказваме за Механизма за съдействие и инспекция. Вие не сте отговорни, нито французите или холандците. Не успяхме да влезем в Шенген поради Социалдемократическата партия ”, безапелационен бе Йоханис.

Румънският президент акцентира също, че никой не желае да се свързва с страна, където корупцията не е под надзор. Според него вторият проблем бил обвързван с миграцията и към Румъния нямало доверие, че може да управлява миграционния поток. „ Знаем по какъв начин да се оправим. Така че този мотив не устоя. Говорил съм с европейските водачи стотици пъти ”, сподели още президентът пред жителите на североизточния град Яш.

-------------

Клаус Йоханис: „ Казаха ни, че би трябвало да работим повече против корупцията, до момента в който тези хора заемат висши постове. Знаете защо приказвам. Ясно ни споделиха: решете си проблемите с върховенството на закона и на следващия ден ще влезете в Шенгенската зона. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР