Управляващата партия в Румъния - социалдемократическата - има намерение да

...
Управляващата партия в Румъния - социалдемократическата - има намерение да
Коментари Харесай

Управляващите в Румъния предлагат референдум за еднополови бракове

Управляващата партия в Румъния - социалдемократическата - има желание да провежда референдум, най-вероятно през есента, който да промени дефиницията за фамилията, която е залегнала в конституцията, заяви министър-председателят на Румъния - Ливиу Драгня, представен от „ Ройтерс ".

Планът за провеждането на референдум се материализира, откакто „ Коалиция за фамилията ", група деятели от „ гражданското общество ", събра 3 милиона подписа, през предходната година, в интерес на смяната на текста на конституцията, който дефинира брака, като съюз сред мъж и жена, а не „ съпрузи ", както е до момента.

Така автоматизирано би се изключила опцията за еднополови бракове.

Според румънските закони, конституцията може да бъде изменена, след предложение, от страна на президента, държавното управление и една четвърт от всички депутати или на минимум 500 хиляди жители. Парламентът би трябвало да утвърди всяка смяна, която след това би била препоръчана на гласоподаване посредством референдум.

„ Известно е, че ние сме поддръжници... на тази посока ", съобщи румънският министър председател, по време на партийна колекция в черноморски курорт.

„ Нашето желание е да организираме референдум, за смяна текста на конституцията по въпроса за фамилията, тази есен. ", разясни Драгня.

Северната ни съседка се слави като много консервативна в сходно отношение. Яростен съперник на еднополовите бракове е и Румънската православна черква.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР