Управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента Реджеп Тайип

...
Управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Ердоган загуби Анкара за първи път от 16 г., Истанбул виси на косъм

Управляващата Партия на справедливостта и развиването на президента Реджеп Тайип Ердоган и главната опозиционна мощ - Народнорепубликанската партия, обявиха, че печелят кметските избори в Истанбул с дребна преднина, съобщи организация Ройтерс, представена от Dnes.bg.

Кандидатът на опозицията Екрем Имамоглу съобщи пред публицисти в Истанбул, че е спечелил с близо 28 000 гласа повече. Имамоглу се базира на данни от неговата партия.

Минути по-късно валията на Истанбул сподели, че претендентът на ръководещата партия и някогашен министър председател Бинали Йълдъръм е спечелил с към 4000 гласа повече.

" Ние удържахме победа в Истанбул ", съобщи Йълдъръм, а изказванията му бяха излъчени по телевизия НТВ.

Кандидатът на опозицията за кмет на Истанбул Екрем Имамоглу отхвърли изказването на Йълдъръм като " операция " и означи, че гласовете към момента се броят.
Турски медии оповестиха, че при преброени 98,8 % от бюлетините Йълдъръм получава 4 111 219 гласа, а Имамоглу - 4 106 776 гласа.

Лидерът на главната опозиционна мощ в Турция - Народнорепубликанската партия съобщи, че съгласно данни на партията тя е спечелила във всичките три най-големи градове на локалните избори в неделя.

Кемал Кълъчдароглу сподели, че претендентите на НРП са спечелили в Анкара, Истанбул и Измир, както и в други градове, побеждавайки претендентите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Кандидатът на опозицията за кмет на Истанбул Екрем Имамоглу отхвърли изказването на Йълдъръм като " операция " и означи, че гласовете към момента се броят. Турски медии оповестиха, че при преброени 98,8 % от бюлетините Йълдъръм получава 4 111 219 гласа, а Имамоглу - 4 106 776 гласа.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че неговата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) е изгубила някои градове и даде обещание държавното управление да се концентрира в този момент върху използването на мощни стопански проекти.

На конференция в Истанбул Ердоган сподели, че идващите избори ще се произведат през юни 2023 година и че Турция усърдно ще приложи " мощна икономическа стратегия " без да компрометира разпоредбите на свободния пазар.

Агенция Ройтерс отбелязва, че главната опозиционна партия в Турция наподобява е на път да завоюва контрола над Анкара и да победи ПСР в столицата за първи път, откогато Ердоган пристигна на власт преди 16 години.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР