Управляващата коалиция - ГЕРБ и Обединени патриоти, ще отхвърли ветото

...
Управляващата коалиция - ГЕРБ и Обединени патриоти, ще отхвърли ветото
Коментари Харесай

Управляващата коалиция ще отхвърли президентското вето върху промените в Изборния кодекс

Управляващата коалиция - ГЕРБ и Обединени патриоти, ще отхвърли ветото на президента върху измененията в Изборния кодекс .Това заяви в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след следващата среща с групата на Патриотите - Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Атака ".

Твърденията на президента, че няма правосъден надзор, не дават отговор на истината, по тази причина ветото ще бъде отхвърлено, изясни той. След това ще бъде прегледан планът на ГЕРБ за връщане на остарелия предел на преференциите .



НФСБ ще внесат предложение за по-висок преференциален предел при локалния избор, заяви Христиан Митев, само че с какъв брой към този момент не било решено.

На 25 февруари президентът Румен Радев наложи несъгласие върху противоречивите промени в Изборния кодекс и върна законопроекта за ново разглеждане в Народното събрание . Държавният глава прикани Българска социалистическа партия да се върнат в пленарна зала и да вземат участие в новите наново обсъждане и гласоподаване на изборния законопроект.

Като сериозен проблем при направените от депутатите промени Румен Радев открои невъзможността на процедура българските жители да апелират пред съда нарушавания в изборния развой. Това по думите му нарушава конституционните права на жителите като ги оставя без правосъдна отбрана. Според президента разразилите се в последните седмици разногласия към преференциалния избор са потулили други значими промени в изборния закон, които ни отдалечават от почтен и либерален развой.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР