Управлява ни най-антиевропейското и антидемократично правителство, което сме имали. Фактите

...
Управлява ни най-антиевропейското и антидемократично правителство, което сме имали. Фактите
Коментари Харесай

БСП: Управлява ни най-антиевропейското и антидемократично правителство

„ Управлява ни най-антиевропейското и антидемократично държавно управление, което сме имали. Фактите го потвърждават. Със единодушието си да бъдем признати отчасти в Шенген по въздух и вода, те подцениха и унищожиха напъните на доста държавни управления и доста партии преди тях, сложиха България в унизителното състояние да одобряваме подхвърляни трохи във връзка с Шенген. България от дълго време заслужава и е изпълнила всички критерии да бъде пълновръстен член на Шенген. Знаете нашата позиция във връзка с икономическите загуби, които поносим от това. Политиката им за приемане на България в Шенген е цялостен неуспех ”. 

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на Националния съвет през днешния ден. Пленумът на социалистическата партия дискутира като точка в дневния си ред настоящата политическа конюнктура. 

 

„ Научаваме от премиера Денков, че и Еврозоната може да не се види от 1 януари 2025, от юли 2025 или от по-нататък. Т.е. и този техен приоритет е пред неуспех. Да не забравяме, че по време на това ръководство бяхме вкарани в черния лист за пране на пари ”, добави Корнелия Нинова.

 

Националният съвет на Българска социалистическа партия удостовери позицията на Градския съвет на социалистите да не се влиза в управническо болшинство в София нито с ГЕРБ, нито с ПП-ДБ и удостовери номинацията на Диана Тонова за ръководител на Столичния общински съвет. 

 

Българска социалистическа партия стартира с днешното съвещание на Народно събрание и подготовката за европейските избори. „ За нас европейските избори са извънредно значими. България заслужава да бъде пълновръстен, равнопоставен член на Европейски Съюз. В Европейския парламент би трябвало да отидат хора, които са проевропейски настроени, само че ще пазят българския суверенитет и българския народен интерес. Поставяме си тази цел да изпратим такива хора, да получим доверието на българските жители за това, че и до момента сме били проевропейската партия, която обаче постоянно е отстоявала и българския народен интерес в общия ни европейски дом ”, акцентира Корнелия Нинова.

 

Тази година за Българска социалистическа партия, с изключение на европейски избори ще има и цялостен цикъл доклади и избори в партията – ще се избират нови управления от главните партийни организации, общински ръководители, регионални, делегати на конгреса, директен избор на ръководител и конгрес. 

Решенията, които Националният съвет одобри: 

От февруари в Българска социалистическа партия стартират събранията на главните партийни организации за номинации за евродепутати и разискване на платформата ни за европейските избори в цялата партия. През март следват конференции, които ще прегледат и одобрят номинациите, и ще ги изпратят в Народно събрание.

 

През април Българска социалистическа партия ще организира съвещание на Националния съвет, на което ще бъде подредена листата за евроизборите и дефинитивно ще бъде призната платформата, която към този момент е предходна на разискване в цялата партия. Имената на претендентите за евродепутати ще бъдат ясни през април, съобщи водачът на Българска социалистическа партия в отговор на въпроси на медиите.

 

„ През май е акцията, юни – евроизбори и се поздравяваме с триумф за Българска социалистическа партия ”, уточни още Корнелия Нинова. 

 

От юли до септември Българска социалистическа партия ще организира цялостен цикъл доклади и избори в партията. През октомври ще се организира директният избор на ръководител от всички членове на партията. Конгресът на Българска социалистическа партия е през ноември, на него ръководителят би трябвало да стъпи в нов 4-годишен мандат. 

 

Пленумът през днешния ден одобри работна група, която да стартира правенето на европейската платформа на Българска социалистическа партия. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР