Управлението в столицата по-всяка вероятност ще премине в ръцете на

...
Управлението в столицата по-всяка вероятност ще премине в ръцете на
Коментари Харесай

София отлита във властта на програмистите. Терзиев изпреварва Хекимян с 20%!

Управлението в столицата по-всяка възможност ще премине в ръцете на програмистите, в случай че резултатите от 18. 00 часа се запазят до края на деня.

 

Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев води все още в конкуренцията с 39 % поддръжка, демонстрират резултати от екзитпол, извършен към 18,30 часа.

След него е Ваня Григорова - 19%, претендент на МК Българска социалистическа партия за България, следвана от Антон Хекимян с 18%, претендент на ГЕРБ-СДС.

Ето по какъв начин се подреждат кандидатите за петия пост в държаватга

Васил Терзиев - 39 %
Ваня Григорова - 19%
Антон Хекимян - 18 %
Деян Николов - 7 %
Вили Лилков - 5 %
Ивайло Вълчев - 3 %
Карлос Контрера - 1%

Местният парламент ще бъде доминиран от:


ППДБ-Спаси София - 40%
ГЕРБ- 19%
Българска социалистическа партия - 13%
Възраждане - 10%
Има Такъв Народ - 3,5%
КОД - 5%

 

Изборите в София са значително ключът към последващите политически събития в страната.

Една победа на Васил Терзиев в София би била от голямо значение за ПП-ДБ. Ако Васил Терзиев завоюва в София, ПП-ДБ ще получат сериозна поддръжка за провежданите от тях политики и ще се снабдят с опция да се утвърдят като мощна и дълготрайно значима групировка в центъра и център-дясното пространство. Самият Терзиев също има капацитет да се трансформира в сплотяваща фигура сред Политическа партия и Демократична България.

Победа на Хекимян би отслабила доста ПП-ДБ и би дала забележителен подтик на ГЕРБ да продължат във възходяща наклонност. Евентуален триумф на ГЕРБ, комбиниран със едва показване на сътрудниците им, би бил мотив партията да претендира за повече позиции в взаимното им ръководство, изключително след плануваната за март следващата година ротация.

Победа на Ваня Григорова ще я трансформира в водач на левицата, като превземе или измести Българска социалистическа партия и засенчи радикалите от " Възраждане ". Вероятно е тя да оглави групировка, която ще се употребява и с утвърждението на Радев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР